پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

سه شنبه , ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

http://khaneroshan.ir/?p=53738

در بازار کیف و کفش خبری از مدرسه بازار نیست
افزایش چند برابری تعرفه های گمرکی برای مواد اولیه کیف وکفش

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان چرم و لوازم کفش و کیف تهران امسال در بازار کیف و کفش به دلیل رکود بازار و گرانی های بیش از حد خبری از مدرسه بازار نیست.
سعید حیاتی، رئیس اتحادیه فروشندگان چرم و لوازم کفش و کیف تهران در گفت و گو با پایگاه خبری اتاق اصناف تهران با بیان مطلب فوق بیان کرد: گرانی مواد اولیه، مالیات، نرخ دلار به این رکود دامن زده است. به تازگی تعرفه های گمرکی چند برابر شده و این باعث بالا رفتن قیمت تمام شده کیف و کفش شده است.

وی وضعیت کسب وکار صنف خود را اینگونه توصیف کرد: اینک که درآستانه بازگشایی مدارس هستیم و در سال های پیش، قبل از اینکه شهریور ماه آغاز شود رونقی در بازار به وجود می آمد که به آن مدرسه بازار می گفتند. اما امسال با توجه به رکود بازار و گرانی های حاصل از تورم، خبری از رونق و مدرسه بازار نیست.

حیاتی اظهار کرد: مردم دیگر توان مالی و تمایلی به خرید کیف وکفش را ندارند. گرانی مواد اولیه، مالیات های سنگین، نوسان نرخ ارز، هزینه های جانبی مالیات ارزش افزوده هم مزید بر علت و باعث شده امسال کسبه فروش موسمی شهریور را از دست بدهند.

رئیس اتحادیه فروشندگان چرم و لوازم کفش وکیف تهران به افزایش مالیات ها اشاره کرد و گفت: ایتا کدها و ضرایب مالیاتی که به صورت کاملا غیر اصولی انجام شده و اصالتی در آنها نیست برای اصناف مشکل‎زا شده است. افزایش چند برابری مالیات ها چالش جدی اصناف شده است.

در اوج فروش پاییزه همچنان رکود در بازار حکم فرماست

او افزود: هم اکنون ما باید در اوج فروش پاییزه خود باشیم ولی همچنان رکود در بازار حکم فرماست، علاوه بر گرانی و تورم و قیمت دلار صنف ما در بخش واردات کالاهای اولیه هم با مشکلاتی دست به گریبان است.

رئیس اتحادیه فروشندگان چرم و لوازم کفش وکیف تهران ادامه داد: بالا رفتن قیمت دلار و محدودیت های وارداتی از یک سو و تعرفه های گمرکی که به تازگی چند برابر شده بازرگانان ما را بسیار آزار می دهد و خود دلیل دیگر افزایش قیمت مواد اولیه و در نتیجه بالا رفتن قیمت تمام شده کالاست.

حیاتی ادامه داد: تعدادی از تولیدکنندگان کیف و کفش سرمایه در گردش محدودی دارند. بالا رفتن قیمت ها باعث شده واردگنندگان مواد اولیه کالاهای خود را فقط به صورت نقدی به تولیدکنندگان می فروشند و چون بعضی از تولیدکنندگان توان خرید نقدی ندارند تولید کاهش یافته و رکود در بازار شدیدتر از قبل شده است.

وی با بیان اینکه صنعت کیف و کفش از صنایع تولیدی مهم کشور است گفت: این صنعت قابلیت ارزآوری بالایی دارد و ۶۰ درصد بومی سازی شده، ولی ما برای تهیه مواد اولیه مثل چرم و مواد پتروشیمی مشکل داریم. این صنعت جزو(SME) بنگاه های کوچک و متوسط فعال در دنیاست و همه جا از این کارگاه های کوچک با شش نفر پرسنل حمایت ویژه ای می شود. چون راه اندازی یک خط تولید با کمترین سرمایه بسیار ارزشمند است.

رئیس اتحادیه فروشندگان چرم و لوازم کفش وکیف تهران ادامه داد: این کارگاه های تولیدی را با کارگاه های بسته بندی مدرن هماهنگ کرد و هولدینگ های موفقی را دایر نمود و صادرات را افزایش دهیم. متاسفانه ما در حال حاضر هم در بخش صادرات مشکل داریم و هم این کارگاه های کوچک برای تامین مواد اولیه خود با مشکلاتی روبه رو هستند که مهمترین آنها قیمت بالای این کالاست.

او گفت: بخش زیادی از مواد اولیه صنف داخل کشور موجود است و تامین آنها راحت تر است؛ اما نزدیک به ۳۰ درصد از مواد اولیه را باید از چین و ایتالیا وارد کنیم که این مورد سختی های زیادی دارد.

حیاتی در خاتمه بیان کرد: از مسئولان خواهشمندیم، هنگام اتخاذ تصمیم های مهم، ارگان های دولتی ذیربط با کارشناسان اصناف و هیئت مدیره اتحادیه ها مشورت نمایند تا اینقدر اصناف مورد آزمون خطا قرار نگیرند. این مصوب شدن قوانین و بعد به بن بست رسیدن و منسوخ شدن آن برای اصناف مشکلاتی ایجاد می کند. لازم است هماهنگی بیشتری بین مسئولان وزارت صمت، اتاق اصناف و اداره دارایی، بیمه تامین اجتماعی و بانک ها به وجود بیاید.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992