پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

چهارشنبه , ۵ دی ۱۴۰۳

آموزش مالیاتی

صنعت مشاوره یکی از صنایع پول‌سازی و جذاب در ایران و جهان است. امروز برای هر بخش از کسب و کار، مشاوران مختلفی آماده ارائه خدمات خود هستند. مشاوران بازاریابی، مشاوران امور مالی و حسابداری از رایج‌ترین و پرتقاضاترین مشاوران برای بیزنس‌ها هستند.

معمولا صاحبان کسب و کار و اشخاص حقوقی (شرکت‌ها) در بستن قراردادهای مشاوره‌ای با چالش‌های مختلفی رو به رو می‌شوند. یکی از رایج‌ترین این چالش‌ها کمبود اطلاعات در خصوص مالیات و بیمه قراردادهای مشاوره‌ای است. در این مقاله از سپیدار سیستم به صورت کامل به بررسی حق بیمه و مالیات قراردادهای مشاوره ای می‌پردازیم.

قرارداد مشاوره چیست؟ آشنایی با انواع قرارداد مشاوره
قرارداد به معنی توافق بین یک یا چند نفر با یکدیگر است. در ماه ۱۳۸ قانون مدنی ایران، قرارداد یا همان عقد به صورت «عقد بدین معناست که یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد بر امری کنند که مورد قبول آنها باشد.» تعریف شده است. قرارداد مشاوره نیز نوعی عقد است که بر اساس آن یک کسب و کار یا کارفرما از خدمات یک مشاوره‌ای یک شخص حقیقی یا حقوقی استفاده می‌کند. مهم‌ترین مواردی که باید در قرارداد ذکر شود به شرح زیر است:

مشخص کردن دو طرف قرارداد: اولین موردی که در قرارداد مشاوره بایستی ذکر شود، مشخصات طرفین است. مشخصات کارفرما یا شرکت به همراه مشخصات مشاور شامل اطلاعات هویتی بایستی در قرار داد ذکر شود.
مدت زمان: مدت زمان قرارداد مشاوره‌ای بایستی به صورت کامل در قرارداد ذکر شود. مدت زمان قرارداد می‌تواند به صورت‌های مختلف مثل ساعتی، نیمه وقت، تمام وقت و دیگر موارد ذکر شود که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.
تعهدات طرفین: طرفین قرارداد بایستی به صورت کاملا شفاف، دقیق و صریح تعهدات متقابل یکدیگر را در قرارداد ذکر کنند.
نحوه پرداخت: شیوه پرداخت در قراردادها می‌تواند به صورت‌های مختلف انجام شود اما نحوه پرداخت بایستی به صورت کامل در قرارداد ذکر شود.
در این مقاله صرفا به بررسی بحث قراردادهای مشاوره‌ای می‌پردازیم اما اگر تمایل دارید اطلاعات کاملی درباره بحث حسابرسی بیمه به دست آورید، پیشنهاد حتما به لندینگ حسابرسی بیمه مراجعه و در قالب پادکست‌ها و مقاله‌های اطلاعات خود را در این خصوص به روز کنید.

قرارداد مشاوره ساعتی و پیمان کاری؛ رایج ترین قراردادهای حسابداری
قرارداد مشاوره ای ساعتی
یکی از رایج‌ترین انواع قراردادهای مشاوره به صورت ساعتی است. در این نوع قرارداد، مشاوره متعهد می‌شود بر اساس تعداد ساعاتی مشخص، خدمات و مشاوره‌های خود را به کسب و کار ارائه کند. برای مثال یک مشاور بازاریابی ۸ ساعت از زمان خود در هفته را صرف ارائه مشاوره به یک شرکت می‌کند. او موظف به انجام ۸ ساعت مشاوره است که البته می‌تواند به صورت حضوری، تلفنی یا آنلاین (بنا به توافق طرفین) انجام شود.

قرارداد مشاوره ساعتی مشمول قانون وزارت کار خواهد بود. به عبارت بهتر مشاوران ساعتی از تمام مزایا مثل حق بیمه، حق مسکن، پاداش و سایر حمایت‌های اجتماعی برخوردار خواهند بود.

قرارداد مشاوره پیمان‌کاری
در قرارداد مشاوره پیمان‌کاری، مشاوره تعهدی به انجام کار خود در ساعت مشخصی ندارد. بلکه در این قرارداد او بایستی وظایف خود را در یک مدت زمان مشخص با گام‌های مشخص شده در قرارداد انجام دهد. به عبارت بهتر قرارداد مشاوره پیمان‌کاری، معمولا به صورت تعهدی بلندمدت تر از قراردادهای ساعتی است. قراردادهای مشاوره پیمان‌کاری تابع ماده قانون ۳۸ تامین اجتماعی است.

همه چیز در خصوص حق بیمه و مالیات در قراردادهای مشاوره ای
حق بیمه قراردادهای مشاوره ساعتی و پیمان کاری به چه صورت محاسبه می‌شود؟
زمانی که یک کسب و کار از مشاوران ساعتی استفاده می‌کند، ملزم به بیمه کردن مشاور است. به عبارت بهتر در اینجا مشاور مانند دیگر کارکنان شرکت به حساب آمده و از همه مزایای قانون کار برخوردار خواهد بود. اگر مشاور یک کسب و کار خود در شرکت دیگری بیمه شده باشد، کارفرما بایستی مفاصای حساب بیمه خود را به شرکت مذکور ارائه کند.

اما در قراردادهای پیمان‌کاری شرایط به کل متفاوت است. همان طور که اشاره کردیم قراردهای مشاوره‌ای پیمان کاری زیر مجموعه ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی است. این قانون قراردادهای پیمان کاری را به سه بخش تقسیم کرده و برای هر کدام حق بیمه متفاوتی در نظر گرفته است.

قراردادهای پیمان‌کاری عمرانی
قراردادهای پیمان کاری غیرعمرانی
قراردادهای پیمان‌کاری حالت خاص
حق بیمه در قرادادهای عمرانی مشاوره‌ای برابر با ۱۵/۶ درصد ناخالص کارکرد است.

همه چیز درباره مالیات قراردادهای بیمه ای
مالیات قراردادهای مشاوره چقدر است و بر عهده کیست؟
یکی دیگر از سوالات رایج درباره قراردادهای مشاوره‌ای میزان مالیات این قراردادها است. میزان مالیات قراردادهای مشاوره‌ای برابر با ۱۰ درصد است. به عبارت دیگر ده درصد از میزان کل مبلغ قرارداد بایستی به عنوان مالیات به حساب سازمان امور مالیاتی واریز شود. پرداخت مالیات قراردادها بر عهده کارفرما است و کارفرما بایستی در انتهای هر ماه مستندات قانونی خود را به اداره مالیات ارسال و نسبت به پرداخت حق بیمه اقدام کند. پیشنهاد می‌کنیم برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مالیات حتما سری به صفحه مالیات شرکت‌ها بزنید.

کلاف قراردادهای حقوقی؛ سوالات حسابداری خود را از ما بپرسید
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی در خصوص بحث بیمه و مالیات قراردادهای مشاوره‌ای را در اختیار شما قرار دهیم. ما یکی از مسئولیت‌های اجتماعی خود در سپیدار سیستم را ارتقاء سطح دانش عمومی و تخصص در مباحث مرتبط با حسابداری می‌دانیم.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992