رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشكبار تهران درباره مشكلات شبكه توزیع كالا در كشور اظهار كرد: ما تقریباً چد سالی است كه جنس كهنه نداریم چون تولید داخلی به شدت كاهش پیدا كرده است.
وی با بیان اینكه تولیدات باغات كشور در اواخر تابستان و اوایل مهرماه تبدیل به خشكبار میشود افزود: اكثر ارگانها پنج روز مانده به شب یلدا و شب عید تصمیم به كنترل بازار میگیرند و قیمت دستوری تعیین میكنند در صورتیكه آجیل فروش جنس خود را خریداری كرده و با این اقدامات، ضرر میكند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آجیل و خشكبار تهران تصریح كرد: ما متأسفانه به خاطر بی نظمیها و تصمیمات غیركارشناسی، در هفت قلم كالا جزو بزرگترین واركنندگان خشكبار دنیا هستیم. امسال تولید پسته ۳۰۰ هزار تن بود و ما ۲۲۰ تا ۲۵۰ هزارتن مازاد بر مصرف داخلی داریم كه اگر به درستی برنامه ریزی شود مشكلی به وجود نمیآید.
خدامی یادآور شد: كشور ایران نهال پسته را ۷۵ سال قبل به آمریكا داد و الان، كشور آمریكا اولین تولیدكننده و صادركننده پسته است.
وی افزود: كشور هند با ۱. ۵ میلیارد جمعیت به شدت خواهان خرما و پسته ایران است و از طرفی سالانه ۷۰ تا ۸۰ هزار تن بادام هندی قاچاق وارد كشور میشود از این رو ما به دفتر آقای مخبر پیشنهاد تهاتر دادیم اما اجازه این كار داده نمیشود و وزارتخانههایی مانند جهاد كشاورزی نیز باید وارد شود.