رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در رابطه با موجودی و وضعیت کالاهای اساسی در آستانه ماه رمضان و شب عید اظهار کرد: میتوان گفت در حال حاضر کالاهای اساسی به وفور در بازار وجود دارند، اما کالاها با چالش نوسان قیمت مواجه شدهاند.
وی علت افزایش قیمت برخی از کالاها را نوسان نرخ ارز و عدم تناسب عرضه و تقاضا دانست و گفت: علت عدم تناسب عرضه و تقاضا، توزیع قطره چکانی کالا توسط تولیدکننده است.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در ادامه افزود: با توجه به پیگیریهایی که با وزارت جهاد کشاورزی انجام شد، بخشی از توزیع شکر و برنج هندی به اتحادیه بنکداران مواد غذایی واگذار شد.
کنگری با اشاره به اینکه شکر در روزهای اخیر کاهش قیمت داشته و از حدود ۴۰ هزار تومان به ۳۴ هزار تومان رسیده است، اعلام کرد: توزیع شکر را توسط اتحادیه بنکداران آغاز کردهایم و انتظار داریم قیمت شکر به حدود ۲۸ هزار تومان برسد.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران همچنین از افزایش قیمت خرما، سویا و حبوبات در آستانه ماه رمضان خبر داد و گفت: قیمت سویا افزایشی حدود ۱۰۰ درصدی داشته و این محصول غذایی از ۲۳ هزار تومان به ۵۴ هزار تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ممکن است در روزهای آینده توزیع خرما نیز به اتحادیه بنکداران واگذار شود، اعلام کرد: در صورت توزیع خرما توسط این اتحادیه پیشبینی میشود قیمت آن ۳۰ الی ۳۵ درصد کاهش داشته باشد.
کنگری همچنین گفت: براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی توزیع کالاها در سامانه بازارگاه به بعد از عید موکول شده؛ چرا که اجرای توزیع کالا در این سامانه زمانبر است و مردم در ماه رمضان باید بدون تاخیر به کالا دسترسی داشته باشند.
به گفته رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، بعد از ایام تعطیلات و ماه رمضان بنکداران برای دریافت کالا باید در سامانه بازارگاه سفارش خود را ثبت و کالا را دریافت کنند و براین اساس نظام توزیع کالا تغییر خواهد کرد.