رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش در گفتگویی که با پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف تهران داشته، ضمن اشاره به این نکته تاکید کرده که اگر قرار است عدالت رعایت شود همه باید یکسان مالیات بدهند.
سعید حیاتی در توضیح نهادهای خاص نامبرده، افزوده است که اینها اصلا مالیات نمیدهند و این گفته او نیست بلکه اسناد دادرسی و سایر اسناد مرتبط با آن موجود است.
او خطاب به مسئولان میگوید: اینطور که شما یقه اصناف را گرفته و مدام فشار میدهید این طناب ارتباطی ما بالاخره یک روز پاره شده و دو طرف ضرر میکنیم.
به داد بخش خصوصی و تولیدیها برسید
تورم و گرانی دلار کسب و کار را فلج کرده؛ این جملهایست که رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش با بیان آن، سعی در ترسیم شرایط رکود اقتصادی دارد و تشریح این نکته مهم که در حال حاضر، بخش خصوصی و تولیدیها دچار مشکل شدهاند؛ شرح حالی که شاید با ذکر آن، مسئولین چارهای اندیشیده و به داد این بخش حساس، اصیل و بسیار اثرگذار در رشد تولید و رونق اقتصاد کشور برسند!
سعید حیاتی، میپرسد: مگر ما در شرایط رشد اقتصادی و صادرات فوقالعادهای هستیم که هر سال فشار مالیاتی را زیاد و زیادتر کرده و در مقابل، رقم معافیتهای ماده ۱۰۰ را کم و فشار را به بخش خصوصی بیشتر و بیشتر میکنید؟
به گفته او در حال حاضر، این بخش خصوصی است که دارد جور همه را میکشد؛ پس بگذاریم کارش را بکند و مدام دست و پایش را نبندیم!
حیاتی به گرانی مواد اولیه اشاره کرده و توضیح میدهد که «با توجه به بالارفتن قیمت دلار و گرانشدن لوازم کیف و کفش که از کیلویی ۴۸۰۰ به نزدیک ۴۰ هزار تومان رسیده، یک کانتینر مواد اولیه که قبلا حدود ۴۰۰ میلیون بود الان به یک میلیارد و اندی رسیده و اینها بخشی از هزینههای سربار تولید را بالا برده.»
به گفته او: از آنطرف حساب و کتاب که میکنیم شاید زیر ۱۲ درصد و پایینتر سود میبریم و این در حالیست که ما واحدهای صنفی در ارقام بالا اشتغالزایی کرده، فروش و تولید و توزیع داریم و حالا هر کدام با چندین کارگر، گرفتار بالارفتن اجارهها و هزینهها سرسامآور شدیم؛ سود ما در رقابت ۲ درصد شده و بعد اداره دارایی از ما میخواهد ۱۰ درصد ارزش افزوده بدهیم و این اصلا شدنی نیست و با سیستم تولید و توزیع مغایرت دارد. نکته اینکه میگویند بخش خصوصی و تولید را حمایت کنید؛ اینها با هم همخوانی ندارند و در تناقض است.
فقط میگویند بررسی شود بی هیچ حمایتی از تولید!
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش به وعدههای چندساله در خصوص رعایت اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد خصوصیسازی اشاره میکند در حالیکه به گفته او «به مسئولان رده بالا فقط میگویند بررسی شود و هنوز حمایتی از تولید صورت نگرفته.»
حیاتی در توضیح تناقضاتی که میان گفته و عمل مسئولان وجود دارد به بحث مالیات برمیگردد و توضیح میدهد که «مسئولان میگویند دستگاه پز باعث شفافسازی شده این در حالی است که اگر قرار بر شفافسازی است باید این دستگاهها هوشمند شوند و این به گفته خود ماموران دارایی است. مثلا اگر کسی دوچرخه، موتور، ماشین و یا خانه خرید نباید در حساب تجاریاش وارد شده که از او مالیات بگیرند.»
او اشاره میکند که «مسئولان میگویند بروید پرینت بیاورید یکی یکی با هم چک کرده و هزینههای مذکور را کم کنیم؛ خب این چه کاریست و چقدر زمانبر است هم برای بخش خصوصی و هم دارایی و همکارانشان در حالیکه با هوشمندسازی میتوان موجب شد پولهایی که حالت تجارت ندارد، کارت به کارت است و دستی است به حساب تجاری نروند.»
میلیاردها دلار بدهی مالیاتی شبهدولتیها/ این چه عدالت مالیاتی است؟
از سوی دیگر به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش، عدالت باید رعایت شود. حیاتی به صحبتهای رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، محمدرضا پورابراهیمی، اشاره میکند که گفته بود هزاران شرکت شبهدولتی و خصولتی داریم که آنها هم میلیاردها دلار بدهی مالیاتی دارند!
او میافزاید که «چرا مالیات را از اینها نمیتوانند بگیرند و فقط یقه بخش اصناف را چسبیده اند و این چه عدالت مالیاتی است؟»
از سوی دیگر او میافزاید: در همه کشورهای توسعهیافته مخصوصا کشورهای حوزه خلیج فارس؛ کشورهای مسلمان عربی مثل ما که نفت و گاز دارند، ببینید مالیات در آنجا به چه صورت است؟ آنجا به صورت ذکات است و دو و نیم درصد فقط ذکات میدهند و ما به بخش خصوصی فشار وارد میکنیم و از طرف دیگر، بانکها اعلام کردند که اگر پولها به صورت سپرده با بانکها قرارداد بندند ۳۰ درصد سود میدهند؛ اینجا چه ظلمی به بخش خصوصی میشود که خودش را درگیر مالیات و کارگر و برق و آب و غیره کند و درصد پایین سود ببرد و بخش خصوصی پولش را بدون هیچ مشکلی در بانک بگذارد و ۳۰ درصد سود ببرد!
وقتی تولیدیها دلال میشوند!
به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش: مسئولان در این شرایط خاص تورم و شرایط سخت اقتصادی باید ملاحظاتی کرده، بخش خصوصی را حمایت کنند، تشویقی بگذراند برای کسی که تولید میکند و اشتغالزایی دارد؛ خب آنکه پولش را در بانک میگذارد و سود میگیرد تفاوت بسیاری دارد با واحدهای صنفی تولیدی و همین مغایرت و عدم تناسب موجی میشود که واحدها به کارهای واسطهای و دلالی روی بیاورند و نه تولید که این هم یعنی پسرفت و به محاق رفتن توسعه.