این بخشی از مشکلات عدیدهایست که بر اعضای واحدهای صنف توزیعکنندگان تجهیزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی مترتب است و قاسم نوده فراهانی، رئیس اتحادیه این صنف امیدوار است، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فکری به حالِ بدهی شرکتهای تجهیزات پزشکی که به شبکههای بهداشت، درمان سرویس میدهند، کند.
وزارت بهداشت در مواجهه با اعضای اتحادیه صنف چه کند؟
رئیس اتحادیه صنف توزیعکنندگان تجهیزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی ضمن تاکید بر این موضوع که «همکاران من کالا را به شبکههای بهداشت و درمان میدهند و این شبکهها بیش از ۱۲ ماه طول میکشد تا پول آن را پرداخت کنند»، در گفتگو با پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف تهران به بررسی گوشهای از مشکلات این صنف میپردازد.
به گفته نوده فراهانی، بهغیر از این مساله، بحث رکود و نوسان قیمت در بازار مطرح است؛ مشکلاتی که همه دارند اما صنف توزیعکنندگان تجهیزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی برای تهیه تجهیزات خود به دلایلی که بیماران با مشکل روبرو نشوند، تا آنجا که بتوانند سعی میکنند به هر نحوی و با تحمل شرایط دشوار و مشکلات سخت، کالا را تهیه کرده و در اختیار بیمارستانها قرار دهند؛ لازمهاش هم این است که وزارت بهداشت به این مجموعه لطف و نظر بیشتری داشته باشد.
دیگر کالای قاچاق نداریم
اما بحث کالای قاچاق تا چه حد به این صنف آسیب میزند؟ رئیس اتحادیه صنف توزیعکنندگان تجهیزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی میگوید که «ما دیگر به آن صورت کالای قاچاق نداریم و اصلا صرف نمیکند که این کالا به صورت قاچاق وارد شود. البته سالهای قبل داشتیم که همهاش جارو شد و رفت. در حال حاضر، چیزی به ما گزارش نکردهاند اگر هم گزارشی داشته باشیم، صفر تا صدش را دنبالش میکنیم؛ مانع شده و از طریق اتحادیه با آن برخورد میکنیم.»
یکپارچگی سامانهها
اما مساله دیگر در رابطه با وضعیت صنوف به سامانهها مربوط میشود. سامانههایی که به گفته رئیس اتحادیه صنف توزیعکنندگان تجهیزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی باید مشخصات کالا را در چند محل متفاوت وارد کنند که اگر این سامانهها یکپارچه میشد و اعضای واحدهای صنفی تجهیزات پزشکی میدانستند که با یک سامانه یکپارچه روبرو هستند که باید اطلاعات کالا را در همان سامانه وارد کنند از نظر او هم استقبال بیشتر میشد هم عملیاتیکردن آن راحتتر بود.
به گفته نوده فراهانی: ما با چند سامانه روبرو هستیم، الان سامانه جامع تجارت هست که عمومی است خب همه را در این سامانه جمع کنند که مردم هم راحت شوند اما هرازگاهی میبینید که هر ارگان و سازمانی نهادی برای خودش یک سامانه وارد میکند و این مشکلی ست که اصناف را با مشکل مواجه کرده.