نشست سهجانبه همکاریهای مشترک سازمان راهداری ایران، اتحادیه حملونقل بینالمللی (ایرو) و اتاق ایران با محوریت امضای تفاهمنامه همکاری در خصوص پتانسیلهای حملونقل بینالمللی و منطقهای برگزار شد.
نشست سهجانبه همکاریهای مشترک سازمان راهداری و حملونقل جادهای، سازمان اتحادیه حملونقل بینالمللی (ایرو) و اتاق ایران با حضور امبرتو دپرتو، دبیر کل اتحادیه بینالمللی حملونقل جادهای (ایرو)، پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران و به میزبانی داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی در رئیس سازمان راهداری برگزار شد.
محور این نشست، امضای تفاهمنامه همکاری در خصوص پتانسیلهای حملونقل بینالمللی و منطقهای بود.
در این نشست با اشاره به پتانسیلهای منطقهای در حوزه حملونقل بینالمللی بر لزوم توسعه زیرساختهای موجود بهمنظور بهرهبرداری بیشتر از فضای رقابتی این حوزه و گامهای عملیاتی لازم اشاره شد.
در این نشست با اشاره به پتانسیل منطقه در حوزه حملونقل و بینالمللی بر لزوم توسعه زیرساختهای آموزشی و عملیاتی بهمنظور بهرهبرداری بیشتر از بازار رقابتی موجود اشاره شد.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای از تفاهمنامه سهجانبه آموزش حرفهای رانندگان و فعالان حملونقل بینالمللی که طی این نشست به امضا رسید بهعنوان گامی عملیاتی در ارتقای سطح حملونقل حرفهای و تبدیل ایران به هاب آموزشی منطقهای یاد کرد.
داریوش امانی با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه زیرساختهای حملونقل گفت: بااینوجود برخی مشکلات حوزه ازجمله تعلیق عضویت ایران در شورای کارت بیمه سبز بینالمللی از ابتدای سال ۲۰۲۴ و اخذ مابهالتفاوت سوخت توسط ترکیه، برای حوزه حملونقل چالش ساز شده و نیازمند توجه ویژه و همکاریهای چندجانبه برای حلوفصل است.
در ادامه نشست، امبرتو دپرتو، دبیر کل اتحادیه بینالمللی حملونقل جادهای (ایرو)، ابتکار ایران برای نامگذاری روز ملی حملونقل را اقدامی شایسته دانست و با اشاره به حفظ صدرنشینی ایران در صدور کارنه تیر، گفت: وجود مشکلاتی در منطقه مانند ویزای رانندگان، تعلیق عضویت ایران در شورای کارت بیمه سبز، کنترل غیرمتعارف ناوگان ایرانی ازجمله مواردی هستند که سازمان ایرو تمام تلاش خود را برای حمایت از ایران در مجامع بینالمللی و کشورهای منطقه و همچنین رایزنی با شرکتهای بیمه بینالمللی به کار خواهد بست.
او الحاق عراق به کنوانسیون TIR را نیز ازجمله اقدامات مثبت در مسیر افزایش بهرهمندی منطقه از کنوانسیون عنوان کرد.
در بخش دیگری از این نشست سهجانبه، نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به جایگاه حملونقل بهعنوان شریان اقتصاد کشور، موضوع آموزش حرفهای رانندگان را بسیار حائز اهمیت دانست.
پیام باقری افزود: موارد موردنظر ایرو ازجمله کربنزدایی، توسعه رویههای الکترونیکی و مذاکرات برای رفع موانع در مسیر اجرای صحیح کنوانسیون تیر و صدور و بهرهبرداری صحیح از کارنه TIR همواره موردتوجه اتاق ایران بوده است و بدنه تخصصی کمیسیون حملونقل اتاق ایران و اتاقهای سراسر کشور بهعنوان شبکه متخصص همواره سعی در رفع موانع موجود داشتهاند.
باقری ادامه داد: باوجود تمام تلاشهای انجام شده، رفع موانعی مانند ویزا و کارت بیمه سبز، نیازمند عنایت ویژه ایرو و سازمان راهداری است.
جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری با تأکید بر عزم راسخ ایران برای توسعه زیرساختهای حملونقل منطقهای گفت: با توجه به سرمایهگذاری چین در مرزهای افغانستان، ایجاد کریدور چین، افغانستان، ایران، عراق، سوریه و مدیترانه به اروپای غربی، دور از انتظار نیست و در این شرایط باید اهتمام ویژهای برای رفع مشکلات ناوگان ایرانی در کشورهای منطقه بهخصوص در موضوع ویزا و مجوز تردد شود.
او اظهار کرد: رفع برخی مسائل داخلی ایران ازجمله رایزنی برای تسهیل و تسریع تخلیه و بارگیری در گمرکات داخلی، ترویج حمل یکسره از مرزها تحت رویه تیر، حذف الزام انجام امور ناوگان خارجی در گمرکات ایران توسط نمایندگان ایرانی در مرزها در دست اقدام است.
این نشست با امضای تفاهمنامه سهجانبه آموزش حرفهای فعالین حوزه حملونقل بکار خود پایان داد.