بیل گیتس اعتراف کردر: «ایدههای دیوانهوار زیادی آن بیرون وجود داشتند. آنها فقط یکدیگر را پیدا نمیکردند.» تنها کاری که اینترنت کرد، این بود که این صداهای جدا از هم را به همدیگر وصل کند.
در روزهای نخستین اینترنت، بیل گیتس، همبنیانگذار مایکروسافت و از بزرگان دنیای فناوری، امیدهای زیادی داشت. او بر این باور بود که این شبکهی جهانیِ انقلابی دورانی از خودآموزی مسئولانه و بحثهای متفکرانه را آغاز خواهد کرد؛ اما طبق اعتراف او، همهچیز مطابق انتظار پیش نرفت. بهجای گردآوری مردم پیرامون حقایق، دنیای اینترنت به محلی برای تجمع دیدگاههای حاشیهای و تئوریهای توطئه تبدیل شده است.
بیزینس اینسایدر گزارش داد، گیتس این بازتابها را در گفتوگویی دوستانه با تمرکز بر هوش مصنوعی در نیویورک بهاشتراک گذاشت. او مخاطبان را به روزهای هیجانانگیز انقلاب دیجیتالی بازگرداند که او و مایکروسافت نیز جزئی از آن بودند. گیتس زمانی را بهخاطر میآورد که اتصالات آنلاین در حال ظهور بودند و او پیشبینی میکرد که اینترنت جهان را «واقعیتر» و حقیقتگراتر میکند.
بنیانگذار بنیاد بیل و ملیندا گیتس سپس افزود که در آن موقع، او خیال میکرد که مردم پیش از اینکه دربارهی موضوعی به نظرات آگاهانه برسند، با استفاده از نعمت اینترنت بهطور تماموکمال دربارهی آن تحقیق کند. او در رؤیای خود فرصتی را دید که میتوانست «پرسشگری سقراطی» را افزایش دهد و دانش را گسترش دهد.
ااینحال، گیتس خاطرنشان میکند: «ایدههای دیوانهوار زیادی آن بیرون وجود داشتند. آنها فقط یکدیگر را پیدا نمیکردند.» تنها کاری که اینترنت کرد، این بود که این صداهای جدا از هم را به همدیگر وصل کند. گیتس میگوید: «دربارهی آن چیز دیوانهوار فکر میکنی؟ من هم همینطور. بیایید دور هم جمع شویم و جمعیتی بحرانی از افراد دیوانه داشته باشیم.»
این کارآفرین و نویسنده درادامه به ظهور گروههایی مانند QAnon بهعنوان نمونههای بارز این عارضهی جانبی ناخواستهی اینترنت اشاره کرد. QAnon گروه تئوری توطئهی سیاسی و جنبش سیاسی آمریکایی است که سال ۲۰۱۷ در حوزهی سیاسی راست افراطی آمریکا سرچشمه گرفت. ازجمله فعالیتهای این گروه پخش شایعات و اخبار بیپایه واساس دربارهی سران سیاسی است.
بنابراین، گیتس قدرت دموکراتیککنندهی اینترنت برای انتشار اطلاعات را پیشبینی میکرد؛ اما انتظار پیامد ناخواستهی انتشار اطلاعات نادرست را نداشت. امید اولیهی استفاده از این اختراع مثالزدنی در بحث ارتباطات برای ایجاد خِرَد و آگاهی عمومی، خیلی سریع جای خود را به قبلیهگرایی و تئوریهای توطئهای دادند که مانند آتش در حال گسترشاند.
بااینحال، بیل گیتس امیدوار است که نسلهای آینده بتوانند مشکلات پیچیدهی مربوط به اطلاعات نادرست در دنیای مجازی را حل کنند. او ضمن اظهار خوشبینی دربارهی فناوریهای نوظهوری همچون هوش مصنوعی و کاربردهای مثبتشان افزود که با قانونمندشدن هوش مصنوعی موافق است و هرکس که با این کار مخالفت میکند، «نادان» بهنظر میرسد.
بهعقیدهی هفتمین فرد ثروتمند جهان، هوش مصنوعی میتواند به کمبود نیروی کار پایان بدهد و دنیا را غنیتر کند. او گفت: «به دلیل مزایای دردسترستر هوشمصنوعی دربارهی آن خوشبینتر هستم.»