واردات خودروی برقی در حالی در دستور کار وزارت صمت قرار گرفته که در این میان همکاری مشترک ایران و عمان مورد تاکید وزیر صمت قرار گرفت.
به گزارش خانه روشن؛ برنامه وزارت صمت در سال جاری واردات انبوه خودروهای برقی و در سال آینده، تولید خودروی برقی در داخل کشور است؛ در همین راستا مهدی ضیغمی در گفتگو با «خانه روشن» گفته بود: با انتقال تکنولوژی و ایجاد زیرساخت ها، انشالله سال آینده شاهد تولید خودروی برقی در داخل کشور خواهیم بود.
در همین رابطه عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به همتای عمانی خود اظهار داشت: دو کشور سالهاست که به دنبال توسعه همکاری های خود در حوزه انرژی با یکدیگر هستند که برای تحقق این امر باید خطوط ارتباطی مشخصی داشته باشیم که خط انرژی، خود خط ارتباطی است که به تسهیل روابط کمک می کند.
وی با بیان اینکه آماده سرمایه گذاری در عمان هستیم افزود: در بخش انرژی آمادگی داریم در عمان نیروگاه بسازیم یا با همراهی شما در کشور های ثالث دیگر مانند آفریقایی اقدام با حداث نیروگاه کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: همچین برای ایجاد شهرک صنعتی در عمان آمادگی داریم یا اینکه سرمایه گذارم عمانی را در ایران بپذیریم.
علی آبادی گفت: در حوزه های بزرگی مانند معدن، پزشکی و انرژی آمادگی پذیرش سرمایه گذاران عمانی را داریم.
وی افزود: بر اساس مذاکراتی که شما با بانک مرکزی ایران انجام دادید، نگرانی بابت مبادلات تجاری میان دو کشور رفع شده است.
علی آبادی گفت: برای تسهیل در تجارت می توانیم استاندارد یکدیگر را تامین کنیم؛ در زمینه حمل و نقل نیز آماده ایجاد خطوط کشتیرانی هستیم و سرمایه گذارن در صورت آمادگی دو طرف آماده سرمایهگذاری هستند.
وی با بیان اینکه برای برقی سازی حمل و نقل می توانیم فعایت مشترک داشته باشیم، گفت: با توجه به اینکه دو کشور در زمینه برقی سازی حمل و نقل فعال هستند می توانند با همکاری هم خودروهای برقی تولید و به منطقه صادر کنند.
علی آبادی افزود: دو کشور میتوانند با یکدیگر اتحاد صنعتی و تجاری داشته باشند تا نیاز مردم منطقه را تامین کنند.
بنابراین گزارش در این مراسم توافق نامه حمایت از سرمایه گذاری های مشترک میان وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران و وزارت تجارت، صنعت و توسعه سرمایه گذاری عمان به امضا رسید.
همچنین، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه های فناوری و تکنولوژی با اتاق بازرگانی عمان به امضا رسید.
به گزارش «خانه روشن»؛ هرچند امسال ایران خودرو و سایپا از خودروهای برقی خود رونمایی کرده اند اما هنوز این خودروها به بازار عرضه نشده اند و باید منتظر ماند و دید در عمل واردات خودروهای برقی و سپس خودروهای برقی بومی چه زمانی به صورت انبوه وارد بازار کشور می شود.
طبق گفته های وزیر صمت، در حال حاضر در صنعت خودروی کشور، محور اصلی برنامه ریزیهای انجام شده، بر روی توسعه پلتفرمهای بومی و محصولات مبتنی بر آن نظیر ریرای برقی، اطلس برقی، ایگل برقی و به طور کلی، خودروهای داخلی و موتورسیکلتهای داخلی است و واردات تنها آشنایی بازار برای آغاز راه است. بر اساس برنامه ریزیها، در مرحله اول، قسمت عمده گسترش خودروهای برقی برای ناوگان حمل و نقل عمومی است.
سرمایه گذاری ایجاد زیرساختها میتواند توسط شهرداریها انجام شود، ضمن اینکه باید به موازات آن، بخش خصوصی و سرمایه گذاری آنها در ایجاد زیرساخت ها فعال شود. لازم است بخش خصوصی، نظیر فروشگاه های بزرگ، کارخانجات اطراف کلانشهرها، پارکینگ های خصوصی، مجتمع های تفریحی و اقامتی توجه داشته باشند که تقویت مشتریان آنها در آینده نیز مستلزم ایجاد زیرساخت های شارژ در محل پارکینگ های شان است.