رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران درباره تاثیر تغییر سهمیه آرد یارانهای نانواییهای تهران بر قیمت نان گفت: هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و نرخ نان هنوز تغییر پیدا نکرده است.
محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران درباره تغییر سهمیه آرد یارانهای نانواییهای سنگک گفت: در تهران حدود ۹۵ درصد نانواییها با آرد نوع دو پخت میکنند که چند درصد باقیمانده هم طبق روال قبل، اگر متقاضی تغییر به نوع دو هستند این کار برایشان انجام میشود.
وی در مورد تاثیر این تغییرات بر قیمت نان سنگک بیان کرد: در واقعیت، هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و نرخ نان فعلا تغییر نخواهد کرد چرا که بیشتر نانواییها با آرد یارانهای نوع دو پخت میکنند.
سلیمانی در ادامه توضیح داد: از سال ۹۲ گندم دو نرخی شد و نرخ یک آن ۶۶۵ تومان و نوع دو ۹۰۰ تومان بود. در دو سه سال اخیر که نرخ گندم آزاد افزایش فاحشی با نرخ دولتی پیدا کرد گندم نوع دو هم مشمول یارانه شد و از همان سال ۹۲ بیشتر نانوایان بنا به درخواست خودشان از نوع یک به نوع دو تبدیل شدند بنابراین اتفاق خاصی نیفتاده است.
قیمت نان سنگک ساده چقدر است؟
همانطور که عنوان شد با تغییر سهمیه آرد یارانهای نانواییهای تهران از نوع یک به نوع دو، قیمت سنگک ساده ۳ هزار است. اما این سوال مطرح است که چرا سنگک ۳ هزار تومانی نداریم؟ رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران در این باره گفت: پخت ۱۰۰۰ عدد نان ۳ هزار تومانی با آرد نوع دو در یک روز ۳ میلیون تومان میشود در حالی که دستمزد کارگرانی که در نانوایی کار میکنند حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است برای همین هزینههای نانوایی اصلا پوشش داده نمیشود و نانوایان مجبورند نان را به نرخ بالاتری دست مردم بدهند.
سلیمانی ادامه داد: در حال حاضر، قیمت نان سنگک اگر نان معقولی باشد یعنی وزن و کیفیت مناسبی داشته باشد کمتر از ۵ هزار تومان صرفه اقتصادی ندارد. یعنی اگر شما قرار باشد نان ۳ هزار تومانی بخرید نانوا مجبور است کمفروشی کند که بتواند هزینههایش را آنهم نه به طور کامل جبران کند.
نان گران میشود؟
رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران در مورد اصلاح نرخ نان در تهران گفت: ما درخواستها و نامهنگاریهایمان را هم شفاهی هم کتبی به استانداری، وزارت کشور و ریاست جمهوری و سازمان حمایت از مصرفکننده دادهایم اما هنوز ترتیب اثری داده نشده است.
سلیمانی در ادامه با اشاره به مشکلات نانوایان گفت: ما بارها اعلام کردهایم که دخل و خرجمان به هیچ وجه با هم نمیخواند اما هنوز گوش شنوایی برای رسیدگی به مشکلات ما پیدا نشده است. این در حالی است که قیمت خمیر مایه به نسبت سه ماه قبل ۵۰ درصد افزایش یافته که در بازار آزاد بیشتر از ۵۰ درصد است. قبض آب هر نانوایی بالای یک میلیون تومان است که در کنار آن حدود یک میلیون تومان هم بابت فاضلاب از نانوا میگیرند. کرایه حمل آرد هم به نسبت دو سال قبل بسیار بالا رفته. دستمزدها هم خیلی افزایش یافته به طوری که نیروی کار ماهر پیدا نمیشود.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران با تاکید بر اینکه باید به اقتصاد نانوایان رسیدگی شود، گفت: کمک هزینه دولت در نانواییهای نوع ۲ تنها ۲۷ درصد به ما میرسد که در برابر هزینههای سرسامآور نانوایی ناچیز است و اگر این مشکلات رفع نشود نان سنتی خود به خود از چرخه تولید خارج میشود.