پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

شنبه , ۲۹ دی ۱۴۰۳

http://khaneroshan.ir/?p=52920

سید محمود موسوی، رئیس اتحادیه سراجان تهران:
۹۰ درصد شغل های سراجی در دست اتباع خارجی و افاغنه

رئیس اتحادیه سراجان تهران گفت: در حالی که  اتباع خارجی فقط مجاز به اشتغال در شغل های سخت هستند و سراجی اصلا شغل سخت به شمار نمی آید؛ اما ۹۰درصد شغل های مرتبط با سراجی در دست اتباع خارجی و افاغنه است.

سید محمود موسوی، رئیس اتحادیه سراجان تهران در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق اصناف تهران در بیان وضعیت کسب و کار صنف سراجی اظهار کرد: مشکل اصلی که ما در سال های اخیر به شدت با آن مواجه هستیم موضوع حضور اتباع کشورهای خارجی و افاغنه در این صنف است.

وی تاکید کرد: در این سال ها نه کرونا و نه این مالیات های سنگین به اندازه موضوع اتباع خارجی صنف ما را آزار نداده است. در حال حاضر نزدیک به ۹۰درصد شغل این صنفت اعم از بنکداری، تولید کیف و چمدان ، فروش مواد اولیه حتی کارگری و باربری را اتباع کشورهای خارجی و و افاغنه در دست گرفته اند و باعث بیکاری تعداد زیادی از ایرانیانی که در این صنف به کار مشغول بودند شده اند.

موسوی افزود: نزدیک به دوسال است که ما از طریق اتحادیه به اداره اماکن، پلیس امنیت و وزارت کار و تمام مراجع قانونی شکایت کرده‌ایم. طبق قانون اتباع خارجی فقط باید در شغل های سخت مانند کارهای ساختمانی، کار در گاوداری، کار در کارگاه های سنگبری و سیمان و .. مشغول به کار باشند. سراجی شغل سختی نیست؛ ولی امروزه تمام مشاغل مربوط به صنف سراجی را آنها انجام می دهند.

 

مجاز به صدور مجوز برای اتباع خارجی نیستیم

رئیس اتحادیه سراجان تهران درباره اینکه آیا آنها مجوز کار در سراجی را دارند یا خیر؟ گفت: در اتحادیه اصلا مجاز به صدور مجوز برای اتباع خارجی نیستیم و حتی یک عدد مجوز هم برای آن صادر نشده منتهی آنها اقدام به اجاره مغازه می کنند. گاهی مغازهایی که قیمت اجاره آن به فرض ۵ میلیون تومان است را به قیمت ۲۰ میلیون هم اجاره می کنند. یک فرد ایرانی هم به آنها کمک کرده و به نام خود پروانه کسب می گیرد و در اختیار آنها قرارمی دهد. در حالی که خود اصلا در آن محل حضور ندارد. به این ترتیب اتباع خارجی اقدام به کار در سراجی می کنند. در صورت اطلاع از این تخلف ملک پلمپ می شود و بعد از دو هفته رفع پلمپ می گردد و گویا هیچ اتفاقی رخ نداده و آنها باز هم آزادانه به کار خود مشغول می شوند.

وی تصریح کرد: ما با مراجعه و مکاتبه به مراجع ذی‎صلاح به دنبال رفع این معضل هستیم بلکه بتوانیم برای هم وطنان خود که به خاطر این مسئله کار خود را از دست داده و بیکار شده اند اشتغالزایی مجدد داشته باشیم و مشکل بیکاری گارگران سراج رفع گردد.

موسوی در پایان اشاره کرد: اتحادیه سراجان تهران در سال ۱۳۲۹ تاسیس شده است. کلمه سراج در اصل به معنی زین ساز بوده و امروزه به ساخت کیف ، چمدان، کوله و کمربند و شغل های مرتبط با آنها، سراجی می گویند.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992