پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

دوشنبه , ۲۸ آبان ۱۴۰۳

http://khaneroshan.ir/?p=51318

کاهش ۴۰ درصدی تولید طلا در ۵ ماهه ۱۴۰۲

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران ضمن تشریح وضعیت بازار طلا و سکه در پنج ماهه نخست ۱۴۰۲ از کاهش ۴۰ درصدی تولید طلا و جواهر طی این مدت خبر داد.

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران پیرامون علت افت بیشتر قیمت طلا در مقابل نرخ ارز در طول هفته‌های اخیر اظهار کرد: ماه‌های آغازین امسال همزمان با ماه رمضان شروع شد، به همین خاطر ما در طول این مدت شاهد کاهش تقاضای طلا و سپس افت قیمت این کالا در سطح بازار بودیم. در حال حاضر به جرات می‌توان گفت که وضعیت کسب و کار صنف طلافروشان در طول پنج ماه گذشته، فقط در یک ماه خوب بوده و در طی چهار ماه دیگر همواره در رکود قرار داشتیم.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران افزود: با ورود به ماه‌های محرم و صفر این کاهش تقاضا‌ها و به تبع آن افت قیمت‌ طلا بیشتر شد. شرایطی که صنف طلافروشان در طول پنج ماهه امسال سپری کرده در هیچ یک از سال‌های گذشته سابقه نداشته است. در حال حاضر بالغ بر ۳۰ درصد واحد‌های تولیدی صنف طلا و جواهر به دلایل مختلفی مثل بالا رفتن هزینه‌های و افزایش اجاره‌بهای کارگاه‌ها دچار مشکل متعددی شده‌اند.

وی تصریح کرد: امیدواریم که پس از پایان ماه صفر، بازار طلا و سکه از رکود خارج شده و رونق دوباره به این بازار برگردد. برآورد‌ها حاکی از آن است از ابتدای امسال تاکنون قیمت‌ها در بازار طلا و سکه هشت تا نه درصد و همچنین تولید طلا و جواهر بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

بذرافشان همچنین در پاسخ به سوالی مبین بر این که آیا بانک مرکزی در بازار طلا و سکه هم دخالت‌های داشته است، گفت: خیر؛ بانک مرکزی در رابطه با بازار این کالا‌ها هیچ گونه فعالیتی ندارد. البته باید این نکته را هم یاد آور شد که حباب سکه همچنان بالاست. در زمستان سال ۱۴۰۱ حباب سکه در محدوده ۷ میلیون تومان قرار داشت، اما اکنون تا پنج ماهه ۱۴۰۲ حباب سکه در محدوده ۵ میلیون ۳۰۰ هزار تومان قرار دارد، اگرچه همین عدد هم هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: با توجه به بالا بودن حباب قیمت سکه و طلا، این نیاز احساس می‌شود که بانک مرکزی با عرضه مقداری سکه در بازار این مقدار حباب ایجاد شده را تخلیه کند.علاوه بر این پیشنهاد می‌شود که مصرف‌کنندگان به جای خرید و فروش سکه اقدام به خرید مصنوعات طلا کنند تا هم سرمایه‌گذاری خوبی داشته باشند و هم این که از این طریق بخش تولیدی صنف طلا و جواهر هم شرایط بهتری را تجربه کند.

بذرافشان همچنین درباره آخرین وضعیت ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت و پاسخ برخی از مسئولان وزارت صمت به ادعای او مبنی کافی نبودن آموزش‌های ارائه شده به اعضای صنف طلا فروشان، گفت: آموزش‌ها برای هر رسته از فعالان صنف طلافروشان حدود دو ساعت بوده است. در فرایند آموزش ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت، برخی از اعضای درباره شرایط این سامانه و چرایی ثبت معاملات خود در سامانه ابهامات و سوالات گوناگونی داشتند.

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران افزود: این قبیل سوالات و ابهامات باعث می‌شد که وقت بیشتری از ساعات آموزش این افراد برای پاسخگویی به این شبهات صرف شود. در حال حاضر برخی از این ابهامات رفع و تعداد دیگری از آن‌ها هنوز برای اعضای صنف اتحادیه طلا و جواهر حل نشده مانده است.

وی در پایان متذکر شد: اتحادیه طلا و جواهر تهران و همچنین اتحادیه این حوزه در سایر استان‌های کشور درخواست کرده‌اند که برای اجرای این قانون یک سال تنفس داده شود تا بتوان در طول این مدت شرایط و بستر‌های لازم برای آموزش و فرهنگ‌سازی ثبت معاملات طلا و سکه در سامانه جامع تجارت فراهم شود.

نوشته کاهش ۴۰ درصدی تولید طلا در ۵ ماهه ۱۴۰۲ اولین بار در هنر و صنعت. پدیدار شد.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992