پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

پنج شنبه , ۴ بهمن ۱۴۰۳

برای اخذ مالیات خودروهای لوکس چه ملاکی مد نظر است؟

به گزارش قطعات خودرو به نقل از تجارت نیوز، رئیس سازمان امور مالیاتی درباره مالیات خودروهای لوکس گفت: درست است که لوکس بودن خودرو با قیمت تعیین می‌شود، اما اگر قیمت پایین‌تر بود هم قیمت پایین مبنای لوکس بودن خودرو قرار می‌گرفت.

محمدهادی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه اراده دولت بر حمایت تولید است، اظهار داشت: به پیشنهاد دولت در ۲ سال گذشته، نرخ مالیات بر فعالیت‌های تولیدی ۲ واحد درصد در سال جاری و ۵ واحد درصد در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است، اگرچه این اقدام بخش قابل توجهی از درآمدهای مالیاتی دولت را از بین می‌برد، اما به جهت حمایت از تولید پیگیری‌های لازم برای کاهش مالیات واحدهای به طور جدی تولیدی دنبال می‌شود.

 

۵۰ درصد درآمدهای مالیاتی کشور از ارزش افزوده است

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور عنوان کرد: رویکرد سازمان امور مالیاتی کشور کاهش فشار بر تولید و رفتن به سمت مالیات بر مصرف است. در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد از درآمدهای مالیاتی کشور مبتنی بر مالیات بر ارزش افزوده است.

 

وی در رابطه با لایحه مالیات بر مجموع درآمد گفت: هدف ما از این لایحه این است که بار مالیاتی را از تولید به سمت اشخاص ببریم، این لایحه تدوین شده و امیدواریم هرچه سریع‌تر نهایی شود و به به صحن مجلس برود.

 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: یکی از دلایل تورم، کسری بودجه‌ای است که از منابع بانکی تأمین می‌شود. البته این اتفاق مربوط به سال‌های اخیر نیست بلکه دهه‌هاست که این مشکل وجود دارد، هرچند مسیر به سمت اصلاح است، اما من معتقدم این اصلاح باید ۱۵ سال پیش رقم می‌خورد.

 

اخذ مالیات خودروهای لوکس

وی با بیان اینکه اگر به سمت تأمین مالی غیر تورمی بودجه برویم قطعاً تورم کاهش پیدا می‌کند، درباره مالیات خودروهای لوکس هم گفت: درست است که لوکس بودن خودرو با قیمت تعیین می‌شود، اما اگر قیمت پایین‌تر بود هم قیمت پایین مبنای لوکس بودن خودرو قرار می‌گرفت.

رئیس سازمان مالیاتی کشور مطالبه فعالان اقتصادی مبنی بر اینکه دولت باید در مدیریت هزینه‌های خود اراده جدی داشته باشد را مطالبه به حقی دانست و گفت: دولت در همین مسیر در حال حرکت است و می‌توان گفت در حال حاضر رشد هزینه‌های دولت محدود است و قابل توجه نیست، در واقع اداره دولت بر کاهش مخارجش است.

 

بر اساس اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی، وی گفت: بر این باور هستیم که مالیات را باید از کسانی اخذ کنیم که توان پرداخت بیشتری دارند، وصول مالیات باید منطبق بر قانون باشد و معتقدیم اگر این قوانین رعایت و جلوی فرار مالیاتی گرفته شود می‌توانیم به تکالیف خود عمل کنیم و لازم نیست برای رسیدن به اهداف وصولی بر مؤدی فشار بیاوریم.(مهر)

 

قانون مالیات خودروهای لوکس

مالیات از خودروهای لوکس و گرانقیمت برای اولین بار از سال ۱۴۰۰ در راستای اجرای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرایی شد. اهمیت مالیات ستانی از خودروهای لوکس به قدری است که در قانون بودجه ۱۴۰۲ بند (خ) تبصره (۶) آمده است. از این رو انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق(کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکین اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که قیمت روز خودروی آنها بیش از ۳۰ میلیارد ریال است نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد می‌ شود.

 

لوکس‌سواران برای اطلاع از شمول یا عدم شمول و میزان مالیات متعلق و پرداخت آن، نیاز است تا به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه کرده و پس از انجام ثبت‌نام و ورود به درگاه مذکور، میزان مالیات مربوط را مشاهده کنند.

 

سازمان امور مالیاتی اسفندماه سال ۱۴۰۱ در اطلاعیه‌ای به مالکان خودروها و خانه‌های گرانقیمت نسبت به پرداخت مالیات هشدار دارد.

بر این اساس، سازمان مالیاتی اعلام کرد: در اجرای تبصره ۶ قوانین بودجه سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مالیات متعلق به خودروها و واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای گران قیمت از طریق درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir به اطلاع عموم مردم شریف کشور رسیده است. مالکان می‌توانند با مراجعه به درگاه یاد شده نسبت به پرداخت مالیات تعیین شده اقدام کنند تا مشمول محدودیت‌های قانونی نشوند.

 

آن دسته از مالکانی که به ارزش های تعیین شده یا مالکیت اعتراض دارند می‌توانند نسبت به ثبت اعتراض خود در درگاه یاد شده اقدام کنند تا مشمول محدودیت‌های قانونی نشوند.

نوشته برای اخذ مالیات خودروهای لوکس چه ملاکی مد نظر است؟ اولین بار در قطعات خودرو. پدیدار شد.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992