پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

سه شنبه , ۴ دی ۱۴۰۳

http://khaneroshan.ir/?p=46410

علي آقامحمدي، عضو مجمع شخيص مصلحت نظام:
همه حوزه های اصناف مکمل هم هستند/ بازار نيازمند تشکيل يک سند ملی

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام و رئيس گروه اقتصادي دفتر مقام معظم رهبري در مراسم بزرگداشت روز اصناف که به ميزباني اتاق اصناف تهران در محل مرکز همايش‌هاي بين‌المللي صدا و سيما برگزار شد، گفت: هر کدام از حوزه هاي اصناف توليدي، خدماتي، توزيعي و فني مکمل همديگر هستند و نمي توان آنها را جدا جدا در نظر گرفت. بدون داشتن يک تشکيلات منسجم و با فکر معين و گذشتن از جزئيات نمي توان اين مجموعه عظيم را در امنيت خاطر نگه داشت و از همه ظرفيت آن در حوزه اصناف خدماتي، توليدي، توزيعي و فني استفاده کرد.

به گزارش خانه روشن به نقل از روابط عمومي اتاق اصناف تهران، علي آقامحمدي، عضو مجمع شخيص مصلحت نظام و رئيس گروه اقتصادي د فتر مقام معظم رهبري در اين همايش که با حضور جمعي از مقامات عالي کشوري و استاني، رئيس و هيئت رئيسه اتاق اصناف تهران، روسا و اعضاي هيئت مديره اتحاديه هاي صنفي تهران، فعالان روساي اتاق هاي اصناف شهرستان هاي استان تهران، برخي روساي اتاق هاي اصناف کشور، منتخبين هيات امناء بازار بزرگ تهران و جمع کثيري از فعالان صنفي برگزار شد، با بيان مطلب فوق اظهار داشت: مجموعه مسائل موجود در حوزه اصناف و بازار نشان مي دهد بزرگترين خانواده ما که بيشترين خدمت‎رساني را انجام مي دهند نظم لازم را ندارد و به نظر مي رسد بايد گروه‎هاي درگير در بحث اصناف با همفکري و هم انديشي به يک سند اجماعي برسند که سند ملي بازار باشد و بتواند کارها را مرتب و منظم کند.

وي با اشاره به اينکه وجود برخي مباحث موجب عدم بهره‎مندي از ظرفيت واقعي اصناف مي شود افزود: در اين خصوص مي توان به موضوع واحدهاي بدون پروانه کسب و وجود مباحثي همچون صنعت و صنف به عنوان مثال در بحث پوشاک و کفش اشاره کرد که به جاي اينکه مکمل يکديگر باشند گاهي مخرب هم مي شوند. ضمن اينکه يک قائده اصولي و قانوني مي تواند مشکل واحدهاي صنفي بدون جواز را از بين ببرد.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين خصوص به موضوع فروشگاه هاي بزرگ اشاره کرد و گفت: يکي ديگر از چالش هايي که در حوزه اصناف مطرح مي شود موضوع فروشگاه هاي بزرگ است که امر توزيع را در کلان توزيع ها بر عهده مي گيرند و بعد طرف قراردادهايي مي شوند که در حقيقت توزيع کلي را در دست مي گيرند و اين فرايند فشاري است که بازتابش در بازار بر روي اصناف مرتبط ديده مي شود.

آقامحمدي بيان کرد: همه فروشگاه هاي بزرگ که نبايد عمودي باشند؛ بلکه مي توانيم فروشگاه بزرگ افقي هم داشته باشيم مثل فروشگاه هاي رايان دريان. وقتي مجموعه اي با نام شهر فرش يا شهر لوازم خانگي به وجود مي آيد بايد با مشارکت اصناف ايجاد شود نه اينکه عده ديگري اقدام به راه اندازي آن کنند. پس اصناف چه کاراند؟ ما نبايد افرادي که عمري را در صنف و حرفه اي گذرانده و سابقه طولاني و تلاش بسيار در ايجاد کسب و کاري دارند ناديده بگيريم و سوابق آنها را به صفر برسانيم. آيا بدون مشارکت اصناف چنين اتفاقاتي مي تواند پيش بيايد به نظر من نه.

وي تصريح کرد: چرا نبايد فروشگاه هاي افقي به هم گره بخورند؟ چرا مجموعه هاي پارچه نباشند، کي گفته که حتما اسنوا يک فروشگاه، ارج يک فروشگاه و ديگر برندها يک فروشگاه داشته باشد. مي توان فروش را ساماندهي کرد و شکل داد. چه کسي گفته کارخانجات خودروسازي فروش را هم خودشان مديريت کنند. پس صنف هاي مرتبط با فروش خودرو در اين ميان چه کاره هستند.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: بايد هم افزايي کنيم آنهايي که کارشان فروش، توزيع و رساندن جنس به دست مشتري به صورت تخصصي است اين کار را به عهده بگيرند. در اين خصوص اگر بررسي و جمع بندي بشود به نظر مي آيد نتايج بهتري مي توان گرفت.

آقامحمدي بيان کرد: شکل هاي مختلفي در انجام برخي کارها و صنوف ديده مي شود. به عنوان مثال بنکداري در برخي جاها به صورت تاسيس يک شرکت انجام مي گيرد. با توجه به اينکه به برخي بازارها نياز داريم بايد افراد دست اندرکار از هر گروه و صنفي با هم انديشي؛ هم با خودشان و هم با دولت به توافق برسند و مبنايي ايجاد شود که اولا جنس چند بار دست به دست نشود که آسيب به صنف مي زند؛ چون وقتي قيمت ها بالا برود؛ هم خريد و فروش مشکل مي شود و هم وجه بازار را تخريب مي کند؛ لذا بازآرايي لازم است.

عضو مجمع تشخيص نظام به احياي بازارهاي سنتي و قديمي از جمله بازار تهران هم اشاره کرد و گفت: اساسا اين بازارها نيازمند بازسازي، اصلاحات اساسي و احياء هستند. بازار تهران يکي از سرمايه هاي بزرگ است، ولي آيا توافقي براي بازسازي، خدمت رساني بهتر و نوين، مبحث آتش نشاني آن انجام گرفته است. وجود چنين چالش هايي براي بسياري از بازارهاي قديمي شهرستان ها وجود دارد.

رئيس گروه اقتصادي د فتر مقام معظم رهبري با بيان اينکه قواعد متعدد و متنوع کارها را مشکل کرده است افزود: در حال حاضر محلات ما از هم پاشيده در حالي که بخش زيادي از آنها قابليت احيا و بازسازي دارند و مي توانند محل انجام کارهاي متفاوت باشند؛ حتي برخي مقررات ايجاد شده بسيار خشک اجرا شده است به عنوان مثال توليد نبايد در محيط ها باشد؛ اما از طرف ديگر مشاغل خانگي مجاز شده که به معناي کار در محله است؛ ولي اگر همين را فردي بخواهد در مغازه انجام دهد ممنوع است. اين رويه ها معلوم مي کند که قواعد متعدد و متنوع کارها را مشکل کرده است.

وي در بخشي از سخنان خود در جايگاه اصناف بيان کرد: اوايل انقلاب معتبرترين و مورد وثوق ترين افراد در بازار تهران و شهرستان ها بودند که کارهاي بسيار گسترده اي را به دست گرفتند. بسياري از امکانات و تجهيزات انقلاب هم توسط بازاريان جا به جا مي شد. اصناف کساني هستند که مورد رجوع مردم و وثوق آنها هستند و زندگي دايمي با مردم دارند و مسائل مردم بيشتر به آنها منتقل مي شود. از طرف ديگر تشکيلات بازار خيلي مهم است و اينکه چه ساختاري را در پيش بگيرند و چگونه خودشان را سازماندهي کنند نيز داراي اهميت است.

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان تصريح کرد: بايد شرايطي فراهم شود که اين مجموعه عظيم و بزرگ که در انقلاب هم سهم داشته است بتواند در بازسازي اقتصادي ايران يک بار ديگر نقش موثر خود را داشته باشد.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992