پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

پنج شنبه , ۲۹ آذر ۱۴۰۳

http://khaneroshan.ir/?p=44951

ماشین ایسوزو دی مکس

بررسی ایسوزو دی مکس

شرکت ژاپنی ایسوزو که در ساخت خودروهای تجاری سنگین و نیمه سنگین تبحر دارد، در سال ۲۰۰۲ تصمیم گرفت تا وارد بازار پیکاپ‌ها شود. آن‌ها برای این کار از جنرال موتورز کمک خواستند و پلتفرم شورولت کلرادو را در اختیار گرفتند. نسل نخست ایسوزو D-MAX بر پایه پلتفرم پیکاپ‌ اندازه متوسط جنرال موتورز توسعه یافت و به عنوان یک پیکاپ مستحکم و قدرتمند در بازار جهانی شناخته شد.

 

ایسوزو دی مکس

 

نسل نخست ایسوزو D-MAX طی سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ روی خط تولید قرار داشت و در نسخه‌های تک کابین و دو کابین به تولید رسید. این پیکاپ علاوه بر ژاپن و ایران در شیلی، چین، مصر، اکوادور، نیجریه، فیلیپین، انگلیس، پرتغال، آفریقای جنوبی، تایلند و تونس نیز به تولید می‌رسید. گروه بهمن نیز تنها نسخه دوکابین این پیکاپ را در فاصله سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ به تولید رساند.

داخل ایسوزو دی مکس

در قسمت‌های قبل اشاره کردیم که ایسوزو برای خلق مدل دی مکس، از پلتفرم و کمک جنرال موتورز بهره گرفت. به نظر می‌رسد این همکاری در سایر بخش‌ها نیز ادامه داشته است، چرا که کابین ایسوزو D-MAX شباهت بسیاری به پیکاپ‌های آمریکایی دهه ۲۰۰۰ دارد. طراحی داخلی ایسوزو D-MAX ساده و کاربردی است و تمامی ادوات در دسترس کاربر قرار گرفته‌اند. از آن‌جایی که با یک خودرو متعلق به دهه‌های گذشته روبرو هستیم، استفاده از دکمه‌های کنترلی در کابین ایسوزو D-MAX فراگیر است و بنابراین نیازی به کلنجار رفتن با کنترلرهای لمسی ندارید. اهرم تعویض دنده نیز در میانه کابین قرار دارد که با حرکت به طرفین می‌توان وضعیت دنده‌ها را با آن تغییر داد.

 

ایسوزو دی مکس

 

فرمان ایسوزو D-MAX فاقد دکمه‌های کنترلی است و نمایشگر سیستم چندرسانه‌ای آن نیز کوچک است. همچنین بسیاری از قطعات کابین از پلاستیک خشک ساخته شده‌اند که احتمال آسیب دیدن آن‌ها در بلندمدت دور از انتظار نیست. در مجموع می‌توان کابین ایسوزو D-MAX را ساده، کاربردی و اقتصادی دانست که برای یک پیکاپ نه چندان گران‌قیمت بازار جهانی طی دهه ۲۰۰۰ مناسب به نظر می‌رسیده است.

طراحی ایسوزو دی مکس

همان‌طور که در مقدمه مطلب اشاره کردیم، نسل اول ایسوزو D-MAX در سال ۲۰۰۲ به بازار عرضه شد و به همین دلیل ظاهر آن برای دنیای امروز کمی خسته کننده شده است. با این حال طراحان ایسوزو در دهه ۲۰۰۰ کار خود را به درستی انجام داده‌اند، چرا که ظاهر ایسوزو D-MAX پس از دو دهه همچنان نسبت به برخی رقبای چینی برتری دارد. نسخه‌های عرضه شده از ایسوزو D-MAX در بازار ایران، متعلق به نسخه فیس لیفت نسل اول هستند که در مقایسه با نمونه‌های نخستین ظاهر جانبی و پشتی زیباتری را به نمایش می‌گذارد.

 

ایسوزو دی مکس

 

نمای جلوی ایسوزو D-MAX تهاجمی و همراه با هیجان طراحی شده است، به گونه‌ای که به نظر می‌رسد با یک سدان اسپرت روبرو هستیم. با این حال نمای جانبی ایسوزو D-MAX بسیار ساده است و درب‌ها به صورت منظم و بدون پیچیدگی خلق شده‌اند. این سادگی در نمای عقب ایسوزو D-MAX نیز ادامه می‌یابد، جایی که چراغ‌ها و درب قسمت بار به صورت کاملا ساده و بدون پیچیدگی سرجای خود قرار گرفته‌اند. البته نباید به طراحی نسل نخست ایسوزو D-MAX خرده گرفت، چرا که این خودرو در دوره‌ای طراحی شده است که پیکاپ‌ها با هدف کاربری ساخته می‌شدند و به زیبایی ظاهری آن‌ها توجه چندانی نمی‌شد.

مشخصات ایسوزو دی مکس

ایسوزو D-MAX یکی از قوی‌ترین پیکاپ‌های حال حاضر در بازار ایران است که از نظر دوام فنی نیز یک ژاپنی تمام عیار محسوب می‌شود. پیشرانه چهار سیلندر توربو دیزل با حجم سه لیتر قوت‌بخش ایسوزو D-MAX است که حداکثر ۱۶۳ اسب‌بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. گیربکس پنج سرعته دستی نیز وظیفه انتقال قدرت به دو دیفرانسیل این پیکاپ را برعهده دارد.

 

ایسوزو دی مکس

 

شتاب صفر تا صد رسمی ایسوزو D-MAX سیزده ثانیه اعلام شده است و حداکثر سرعت آن نیز ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است. این پیکاپ به ازای هر صد کیلومتر پیمایش در سیکل ترکیبی، ۹٫۵ لیتر گازوئیل می‌سوزاند و می‌توان عملکرد آن را اقتصادی دانست. با این حال ترمزهای عقب کاسه‌ای، ایمنی ایسوزو D-MAX را تحت تاثیر منفی قرار داده‌اند.

مشخصات فنی ایسوزو دی مکس

نام خودرو
ایسوزو دی مکس
کشور سازنده
ژاپن
سال (طراحی)
۲۰۰۷
موتور
۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
حجم موتور
۲۹۹۹ سی سی
تنفس موتور
توربو دیزل
انتقال نیرو
دو دیفرانسیل
حداکثر قدرت
۱۶۳ اسب بخار در ۳۶۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور
۳۶۰ نیوتن متر در ۱۸۰۰ دور در دقیقه
جعبه دنده
۵ سرعته دستی
شتاب ۰ تا ۱۰۰
۲۰ ثانیه
حداکثر سرعت
۱۷۰ کیلومتر در ساعت
وزن
۱۸۹۰ کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)
۵۰۳۵ طول – ۱۸۰۰ عرض – ۱۷۳۵ ارتفاع
فاصله بین دو محور
۳۰۵۰ میلیمتر

امکانات و تجهیزات ایسوزو دی مکس

ایسوزو D-MAX خودرویی متعلق به دو دهه پیش است، از این رو نباید انتظار آپشن‌های امروزی را در آن داشته باشید. از جمله امکانات رفاهی و ایمنی ایسوزو D-MAX می‌توان به این موارد اشاره کرد: کروز کنترل، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، سیستم صوتی به همراه چهار بلندگو و نمایشگر سفارشی، دو کیسه هوا، سیستم تهویه دستی، روکش صندلی پارچه‌ای، خروجی برق ۱۲ ولت، آینه‌های جانبی تنظیم شونده برقی تاشو به همراه گرمکن.

امکانات ایسوزو دی مکس

کیسه هوا
دو کیسه هوا
سیستم صوتی
ترمز و پایداری
ترمز جلو دیسکی و عقب کاسه ای
دیگر امکانات
رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی، آینه های جانبی تاشو، کروز کنترل، فرمان هیدرولیک

رقبای ایسوزو دی مکس در بازار

ایسوزو D-MAX در حال حاضر با انبوهی از پیکاپ‌های چینی تازه نفس و پیکاپ‌های ژاپنی دست دوم رقابت می‌کند. دو رقیب بزرگ و قدرتمند بازار ایران در حال حاضر، کی ام سی T8 و تویوتا هایلوکس کارکرده هستند که شرایط دشواری را برای ایسوزو D-MAX پدید آورده‌اند. لازم به یادآوری است که در زمان عرضه ایسوزو D-MAX به دلیل قیمت‌گذاری غیرمنطقی و بازاریابی ضعیف، استقبال چندانی از این محصول صورت نگرفت و اکنون نیز ایسوزو D-MAX با مشکل کمبود قطعات یدکی و دسترسی دشوار به خدمات پس از فروش دست و پنچه نرم می‌کند. با این حال همچنان برخی مشتریان به دلیل برند ژاپنی و کیفیت ساخت بالای ایسوزو D-MAX، به خرید آن علاقه نشان می‌دهند.

نوشته ماشین ایسوزو دی مکس اولین بار در قطعات خودرو. پدیدار شد.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992