پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

شنبه , ۲۶ آبان ۱۴۰۳

راناپلاس چگونه بر اریکه ۲۰۷ صندوق‌دار تکیه زد؟

به گزارش قطعات خودرو به نقل از  «اخبار خودرو»،یکی از سیاست‌های صحیح گروه صنعتی ایران‌خودرو در سال‌های اخیر، پرهیز از تولید محصولات مشابه هم‌رده بوده است. با همین نگاه بود که تولید نسخه هاچ‌بک خودرو رانا سال‌ها قبل از دستور کار این خودروساز بزرگ خارج شد و با توسعه محصول راناپلاس تولید خودرو ۲۰۷ در نسخه صندوق‌دار محدود و درنهایت در سال ۹۹ متوقف شد. تا جایی که درحال‌ حاضر خودرو راناپلاس درنسخه‌ای که موتور TU5P، سقف شیشه‌ای و گیربکس ۶ سرعته دستی دارد، نزد بسیاری از مشتریان، از ۲۰۷ صندوق‌دار نیز محبوب‌تر شده است. این درحالی است که هم رانا پلاس سقف شیشه‌ای و هم ۲۰۷ صندوق‌دار جزو خودروهای محبوب ایران‌خودرو بوده و مورد پسند قشر جوان جامعه هستند و طرفداران زیادی نیز دارند. اما ایران‌خودرو رانا پلاس سقف شیشه‌ای را با تغییرات و تجهیزات مختلفی در مقایسه با رانا پلاس معمولی به‌بازار خودرو معرفی کرده است.

راناپلاس چگونه بر اریکه 207 صندوق‌دار تکیه زد؟

طراحی بدنه و کابین راناپلاس

رانا از همان ابتدا نسبت به‌خودرو پایه خود یعنی ۲۰۶ صندوق‌دار، طراحی متناسب‌تری داشت و درنسخه پلاس هم طراحان موفق شده‌اند با اصلاح مواردی مثل گرافیک چراغ‌ها، جلوپنجره، آینه‌های جانبی، قالپاق‌ها و هم‌رنگ کردن دستگیره درها و زه‌های جانبی با بدنه، ظاهر خودرو را به‌روزتر و جوان‌پسندتر کنند. کابین راناپلاس هم به‌لطف غربیلک‌فرمان و صفحه‌کیلومتر جدید در کنار تزئینات طرح فیبرکربن، جلوه‌ای به‌روزتر از نسخه قبلی دارد و از نظر کیفیت متریال هم پیشرفت کرده است. یکی از تفاوت‌های جزئی ۲۰۷ صندوق‌دار و رانا پلاس سقف شیشه‌ای از نظر ابعاد، طول راناپلاس است که ۸ سانتی‌متر بزرگ‌تر از ۲۰۷ صندوق‌دار است.

امکانات و مشخصات فنی راناپلاس پانوراما

بسیاری از آپشن‌های به‌کاررفته در دو خودرو ۲۰۷ صندوق‌دار و راناپلاس سقف‌شیشه‌ای مشترک هستند؛ از جمله وجه اشتراک این دو خودرو با یکدیگر باید به‌آینه‌های جانبی برقی، کروزکنترل، فرمان برقی، سقف پانوراما با پرده دستی، سنسور پارک عقب و مه‌شکن جلو و عقب اشاره کرد. مانند سایر ویژگی‌های دیگر، این دو خودرو در بسیاری از ویژگی‌های فنی و موتوری نیز با یکدیگر وجه اشتراک دارند؛ راناپلاس پانوراما دارای پیشرانه ۱٫۶ لیتری و تنفس‌طبیعی است. موتور این خودرو TU5 پلاس است که درمقایسه با نسخه‌های قبلی آن تقویت شده و از قدرت ۱۱۳ اسب‌بخار و گشتاور ۱۴۴ نیوتون‌متر برخوردار است. این پیشرانه به‌دلیل استفاده از سیستم‌های زمان‌بندی متغیر باز و بسته شدن سوپاپ‌ها (CVVT) و پمپ روغن متغیر، بازدهی بیشتری نسبت به‌نسخه قبلی خود دارد. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد این سدان کلاس B ایران‌خودرو هم به‌ترتیب برابر با ۶٫۹ لیتر در صد کیلومتر و ۱۱٫۲ ثانیه است. در این خودرو میزان بهبود آلایندگی نیز تغییر کرده و ارتقا یافته است. رانا پلاس پانوراما از گیربکس ۶ ‌سرعته دستی برخوردار است. دنده ششم این خودرو وظایف مهمی از جمله پایین نگه ‌داشتن دورموتور، کاهش مصرف سوخت و کاهش فشار روی موتور در سرعت‌های بالا را دارد. اما خودرو ۲۰۷ که در مدل ۹۷ تا ۹۹ در بازار موجود است، با همان پیشرانه سنتی TU5 روانه بازار شده است که حداکثر ۱۰۵ اسب‌بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتون‌متر گشتاور دارد. این پیشرانه نیروی خود را از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به‌محور جلو منتقل می‌کند. بنابراین با توجه به‌بررسی‌ها و مقایسه‌هایی که بین این دو خودرو انجام شده، رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای از قدرت موتور بالاتر و بیشتری برخوردار است.

راناپلاس چگونه بر اریکه 207 صندوق‌دار تکیه زد؟

افزایش ایمنی راناپلاس با کسب استاندارد عابرپیاده

از نظر ایمنی دو خودرو راناپلاس و ۲۰۷ نیز باید گفت گرچه هر دو خودرو دو ایربگ دارند و از سیستم ترمز ABS و ایموبیلایزر برخوردارند، اما راناپلاس با کسب استاندارد ایمنی برخورد با عابر پیاده در رتبه بالاتری از لحاظ ایمنی قرار گرفته است. این خودرو در مرداد ۱۴۰۱ از آزمون‌های ایمنی عابرپیاده در تصادفات جاده‌ای (Pedestrian Safety Test) سربلند بیرون آمد. در این‌جا ذکر این نکته نیز ضروری است که برخلاف تصور برخی افراد درمورد ایمنی پایین‌تر خودروهای سقف‌شیشه‌ای، اتفاقا درطراحی راناپلاس سقف‌شیشه‌ای تمام جوانب ایمنی سقف در نظر گرفته شده است. بنابراین دلیلی برای نگرانی از این بابت وجود ندارد و این خودرو با نسخه‌های دیگر خود از نظر سطح ایمنی در یک رده قرار دارد.

تجربه رانندگی و کیفیت سواری

درمقایسه راناپلاس سقف‌شیشه‌ای و ۲۰۷ صندوق‌دار، تجربه رانندگی و کیفیت سواری خودرو نیز یک فاکتور بسیار مهم به‌حساب می‌آید. در این خصوص باید گفت هر دو خودرو از سواری تقریبا نرمی برخوردارند و سر و صدای اضافی داخل کابین آن‌ها نیز به‌حداقل رسیده است. در نتیجه شما می‌توانید تجربه لذت‌بخشی از رانندگی با آن‌ها داشته باشید. اما باید اذعان داشت که راناپلاس سقف‌شیشه‌ای از قدرت موتور بالاتر و بیشتری برخوردار است که کمک می‌کند نسبت به‌پژو ۲۰۷ شتاب‌گیری روان‌تری داشته باشد. درضمن وجود دنده ششم سبب شده است در سرعت‌های بالا دورموتور پایین‌تری داشته باشیم که نتیجه آن سروصدای کم‌تر است.

 

خدمات پس از فروش و قیمت در کارخانه و بازار

گرچه از نظر گستردگی خدمات پس از فروش و قیمت بسیاری از قطعات فنی، اختلافی بین این دو خودرو که هر دو محصول ایران‌خودرو هستند، وجود ندارد، اما از نظر قیمت قطعات بدنه، برتری با راناپلاس است. بر این اساس، راناپلاس سقف‌شیشه‌ای برای خانواده‌ها و افرادی که به عملکرد فنی بیش‌تر از ظاهر خودرو اهمیت می‌دهند، تبدیل به‌گزینه‌ای با ارزش خرید بالاتر از پژو ۲۰۷ صندوق‌دار شده است. راناپلاس درحال‌ حاضر در کارخانه حدود ۲۶۵ میلیون‌تومان و در بازار ۵۷۳ میلیون‌تومان (در روز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲) قیمت دارد. رانا پلاس با موتور TU5P و سقف شیشه‌ای و گیربکس ۶ سرعته دستی نیز در کارخانه حدود ۲۸۵ میلیون‌تومان و در بازار ۶۳۰ میلیون‌تومان (در روز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲) قیمت خورده است. گفتنی است نسخه‌های کارکرده ۲۰۷ صندوق‌دار نیز در مدل‌های ۹۷ تا ۹۹ براساس وضعیت سلامت فنی و بدنه و میزان کارکرد از حدود نزدیک به ۷۰۰ میلیون تا بیش از ۹۰۰ میلیون‌تومان قیمت خورده‌اند.

نوشته راناپلاس چگونه بر اریکه ۲۰۷ صندوق‌دار تکیه زد؟ اولین بار در قطعات خودرو. پدیدار شد.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992