به گزارش قطعات خودرو به نقل از اتاق ایران، مرکز پژوهشهای مجلس گزارش پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران در اسفندماه سال ۱۴۰۱ را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش در اسفندماه سال ۱۴۰۱، شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۸.۱۲ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۱.۵ درصدی مواجه شده است.
در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، از بین ۱۵ رشته فعالیت صنعتی بورسی ۱۰ رشته فعالیت افزایش در شاخص تولید و ۵ رشته فعالیت کاهش در شاخص تولید را تجربه کردهاند. رشته فعالیتهای «سایر کانی غیرفلزی»، «خودرو و قطعات» و «تجهیزات برقی» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیتهای «کک و پالایش» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشتهاند. همچنین در اسفندماه سال ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل، رشته فعالیتهای «سایر کانی غیرفلزی»، «سیمان» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیتهای «خودرو و قطعات «»، تجهیزات برقی» و «محصولات فلزی به جز ماشینآلات و تجهیزات» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشتهاند.
همچنین شاخص تولید شرکتهای معدنی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۲۹.۷ درصدی و نسبت به ماه قبل با کاهش ۰.۴ درصدی مواجه شده است.
بر اساس این گزارش در اسفند ماه سال ۱۴۰۱، شاخص فروش شرکتهای صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۱۱.۲ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۵.۷ درصدی مواجه شده است. در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹ رشته فعالیت افزایش در شاخص فروش و ۶ رشته فعالیت کاهش در شاخص فروش داشتهاند. رشته فعالیتهای «سایر کانی غیرفلزی»، «تجهیزات برقی» و «کاشی و سرامیک» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشته فعالیتهای «کک و پالایش» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشتهاند. همچنین در این ماه نسبت به ماه قبل، رشته فعالیتهای «سایر کانی غیرفلزی»، «کاشی و سرامیک» و «سیمان» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشته فعالیتهای «تجهیزات برقی»، «دارو» و» خودرو و قطعات» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشتهاند.
شاخص فروش شرکتهای معدنی بورسی هم نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۳۰ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۱۰.۳ درصدی مواجه شده است. در اسفندماه سال ۱۴۰۱ نرخ رشد ماهیانه قیمت فعالیتهای صنعتی بورسی رشد مثبت ۷ درصدی را ثبت کرده که بالاترین رشد ماهیانه پس از اردیبهشتماه (حذف ارز ترجیحی) بوده است، همچنین رشد نقطهبهنقطه در ادامه روند صعودی ۲ ماه اخیر با ۷.۳ واحد درصد افزایش نسبت به ماه قبل، به ۴۲.۸ درصد رسیده است. گفتنی است میانگین سالیانه شاخص قیمت نیز در اسفندماه سال ۱۴۰۱ روند نزولی یک سال اخیر خود را ادامه داد و با ۰.۴ واحد درصد کاهش نسبت به ماه قبل، میزان ۴۵.۳ درصد افزایش را نشان میدهد.
نوشته خودرو ترمز رشد تولید و فروش شرکتهای بورسی را کشید اولین بار در قطعات خودرو. پدیدار شد.