به گزارش قطعات خودرو به نقل از گجت نیوز، خودروهایی پیدا میشوند که حتی خروجی بیشتری از میزان اعلامی داشتهاند. در ادامه به ۵ خودرویی میپردازیم که سریعتر از تبلیغاتشان بودهاند.
علیرغم قوانینی که برای هرچه نزدیکتر کردن تبلیغات به واقعیت در کشورهای مختلف وضع شده است، همچنان انتظار نمیرود ارقام اعلامی خودروسازان کاملاً دقیق باشند. معمولاً وقتی قدرت و گشتاور خودرویی را در مراجع خبری یا وبسایتهای رسمی خود خودروسازان مشاهده میکنیم، خروجی واقعی آن را حداقل کمی پایینتر در نظر میگیریم. با وجود این، سرعت تعدادی از خودروها حتی بیشتر از میزانی بود که دربارهشان تبلیغات شده بود. در ادامه نگاهی به همین خودروهای حیرتانگیز خواهیم داشت که حتی سریعتر از ارقام تبلیغاتیشان بودهاند.
چند خودرو استثنائی سریعتر از ارقام رسمی تبلیغاتی
فراری F40
انزو فراری سوپرکار فراری F40 را که در سال ۱۹۸۷ به عرضه رسید، بهترین خودرو دنیا میدانست. شرکت فراری برنامه داشت که فقط حدود ۴۰۰ دستگاه از این خودرو سوپر اسپرت تولید کند، اما در نهایت ۱۳۱۱ دستگاه از آن از خط تولید بیرون آمدند. از این تعداد هم فقط ۲۱۳ دستگاه به ایالات متحده آمریکا راه پیدا کرد که باعث میشود اف ۴۰ خودرویی فوقالعاده کمیاب باشد. با این حال، برگ برنده این سوپرکار در سرعت فوقالعاده آن است که در زمان خود همتا نداشت.
فراری F40 که یکی از بهترین خودروهای تاریخ فراری در نظر گرفته میشود، اولین خودرو جادهای تاریخ با سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت بود. مهندسان و طراحان با بهرهگیری از کولار و کامپوزیتهای کربن بهجای فولاد توانسته بودند به چنین دستاوردی دست پیدا کنند. در واقع با چنین رویکردی در طراحی، وزن خودرو به ۱۰۹۹ کیلوگرم کاهش پیدا کرده بود. فراری با بهکارگیری مواد سبک وزن شاسی را تا ۲۰ درصد کاهش داده بود و در همان حال، استحکام ساختار خودرو را سهبرابر کرده بود.
طبق اعلام فراری، پیشرانه ۲٫۹ لیتری V8 توئین توربو اف ۴۰ میتوانست ۴۷۸ اسب بخار قدرت و ۵۷۶ نیوتون متر گشتاور تولید کند. همچنین شتابگیری آن از ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و ۰ تا ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت بهترتیب ۴٫۱ و ۱۲ ثانیه زمان میبُرد. علاوه بر اینها، این سوپرکار ایتالیایی ۱۰۰۰ متر را ظرف ۲۱ ثانیه با سرعت ۲۷۰ کیلومتر بر ساعت طی کرده بود. با این حال، با استناد به گفتههای کارشناسان و خبرنگاران، خودرو فوقالعاده سریع اف ۴۰ همیشه بهراحتی توانایی تولید بیش از ۵۰۰ اسب بخار قدرت را داشت.
شورلت L88 کوروت
شورلت L88 کوروت یکی از ثمرههای دوران طلایی خودروهای عضلانی آمریکایی بود که از هر نظری یک ساخته فراموشنشدنی در صنعت خودرو است. از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۶۹ تنها ۲۱۶ دستگاه از این خودرو اسپرت از خط تولید شورلت بیرون آمد.
بهجز طراحی چشمگیر کوسهای، این کوروت ویژگیهای فنی برجسته متعددی داشت؛ از سیستم تعلیق عملکردمحور و دیفرانسیل لغزش محدود Positraction تا آنتی رول بار و ترمزهای ارتقایافته. پیشرانه ۷ لیتری V8 این خودرو سریع هم مجهز به بزرگترین کاربراتور Holley بود که تا آن زمان در یک پیشرانه کارخانهای جنرال موتورز بهکار رفته بود.
شورلت نه هنگام عرضه کوروت در سال ۱۹۶۷ بلکه یک سال پس از آن رسماً اعلام کرد که این پیشرانه خروجی ۴۳۰ اسب بخاری دارد. با این حال، بهادعای منابع معتبر مختلف، این پیشرانه بهراحتی میتوانست ۱۰۰ اسب بخار بیشتر هم در مجموع تولید کند. حتی گفته میشود که قدرت این پیشرانه به ۵۴۰ تا ۵۸۰ اسب بخار هم میرسید که رقمی حیرتانگیز است. از این رو، شورلت کوروت L88 در بین چند خودرو جذابی قرار میگیرد که حتی سریعتر از ارقام اعلامی بودهاند.
مک لارن F1
مک لارن F1 نهتنها یکی از ساختههای برجسته این خودوساز بریتانیایی، بلکه یکی از بهترین و نمادینترین هایپرکارهای تاریخ است. اف ۱ هم مثل ساخته اف ۴۰ فراری، محلی برای نوآوری و نبوغ بود. گوردون موری بههمراه تیم مک لارن پس از کلنجارهای فراوان نهایتاً اف ۱ را ساختند که شاسی فیبر کربن، طراحی نوک پیکانی، قرارگیری راننده در مرکز، دربهای بزرگ دو قسمتی و زیربدنه مسطح ویژگیهای برجستهاش بودند. همه این المانها در کنار هم کاهش وزن، درگ و افزایش داونفورس را بدون استفاده از اسپویلر یا بال بهدنبال آوردند. این خودرو همچنین با فقط ۱۰۶ دستگاهی که از آن بین سالهای ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۸ تولید شده بود، در زمره کمیابترین سوپرکارهای دنیا قرار دارد.
اف ۱ با پیشرانه ۶٫۱ لیتری V12 تنفس طبیعی خود که سفارشیِ بی ام و موتوراسپرتس بود، بیش از ۶۲۰ اسب بخار تولید میکرد؛ ۱۴ درصد بیشتر از خروجی پیشبینیشده توسط گوردون موری. ضمن این، مک لارن اعلام کرده بود که این خودرو سوپر اسپرت دارای حداکثر سرعت ۳۷۰ کیلومتر بر ساعتی است. با این حال، در عمل ثابت شد که این خودرو میتواند به سرعت ۳۸۵ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. گفتنی است که اف ۱ همچنین قادر به شتابگیری از ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ظرف ۳٫۲ ثانیه بود و در ۶٫۳ ثانیه هم از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسید.
پونتیاک GTO د جاج؛ خودرو عضلانی سریع اصیل آمریکایی
خودرو عضلانی اصیل آمریکایی پونتیاک GTO د جاج (The Judge) را جنرال موتورز در سال ۱۹۶۹ روانه بازار کرد. این نسخه در آن زمان قویترین نسخه موجود از پونتیاک جی تی او بود، ولی خود پونتیاک چندان تاکیدی روی این ویژگی نداشت. این برند صرفاً به این اکتفا کرده بود که د جاج چند اسب بخار بیشتر از نسخه استاندارد قدرت دارد. بهگفته پونتیاک، د جاج از یک پیشرانه ۶٫۶ لیتری Ram Air III با خروجی ۳۶۶ اسب بخاری بهره میبُرد. این در صورتی بود که نسخه استاندارد جی تی او با یک پیشرانه ۳۵۰ اسب بخاری روانه بازار شده بود.
بنا به گزارشی، دستاندرکاران پونتیاک نسخهای از د جاج را در سال ۱۹۶۹ برای بررسی به مجله کار لایف فرستاده بودند که احتمالاً بهطور ویژه آماده شده بود. آنها گفته بودند که خروجی ناخالص واقعی این خودرو را بهخاطر مقررات موجود اعلام نکردهاند. در آن زمان با توجه به مقررات جنرال موتورز، همه خودروها بهجز کوروت باید ۱ اسب بخار قدرت بهازای هر ۴.۵ کیلوگرم وزن میداشتند. در نتیجه، رویهای کاملاً عادی بین زیرمجموعههای این کمپانی بود که خروجی خودروهای خود را با توجه به وزنشان تنظیم کنند.
تویوتا GR یاریس
اگر با هاچبکهای عملکردمحور پرچنب و جوش یا اصطلاحاً هات هاچها آشنایی داشته باشید، تویوتا GR یاریس هم باید نامی کاملاً آشنا برایتان باشد. این هاچ بک تویوتا حتی یکی از خودروهای مورد علاقه مجری مطرح حوزه خودرو جرمی کلارکسون بوده است. یاریس دقیقاً همان خودرویی است که نباید فریب ظاهر آن را خورد از آنجا که پیشرانه کمحجمش توانایی تولید قدرتی بیش از رقم اعلامی را دارد.
زیر کاپوت این هاچ بک ژاپنی یک پیشرانه ۱.۶ لیتری ۳ سیلندر توربوشارژ با سیستم پاشش مستقیم سوخت قرار دارد؛ این پیشرانه قدرتمندترین پیشرانهای است که تاکنون در یاریس پیادهسازی شده است. بنا به اعلام تویوتا، جی آر یاریس قابلیت تولید قدرت ۲۵۷ اسب بخار و گشتاور ۳۶۰ نیوتون متر را دارد و سقف سرعت آن ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت است. همچنین به ۵.۵ ثانیه زمان نیاز دارد تا از ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت شتاب بگیرد.
نتیجه تست تاپ گیر نشان داد که تویوتا GR یاریس میتواند حتی تقریباً ۱ ثانیه زودتر از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. با توجه به تست مبتنی بر داینومتر، حداکثر قدرت این هاچ بک از ۲۷۵ اسب بخار هم میگذشت و گشتاور آن نزدیک به ۵۰۰ نیوتون متر بود. جی آر یاریس به مراتب سریعتر از آمار و ارقام اعلامشده در تبلیغات است و این خروجی از یک هاچ بک جمع و جور با موتور کمحجم هر کسی را به وجد میآورد.
نوشته ۵ خودرو شگفت انگیز که حتی از تبلیغاتشان هم سریعتر هستند اولین بار در قطعات خودرو. پدیدار شد.