ايسنا : سرلشکر سلامی بیان کرد: آیا سیاستهای امروز انگلیس و سیاستمدارانشان همان راهی را در پی نگرفتهاند که چرچیل در نظر داشت! اگر جوانان ما تاریخ را بدانند به نقش سیاستمداران امروز آنها پیخواهند برد و تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت.
سردار سرلشکر حسین سلامی که در دومین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و جبهه مقاومت «جایزه سردار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی» در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سخن میگفت، افزود: بدون تردید مقاطعی از تاریخ در همه کشورها و جوامع وجود دارد که در آن، مقاطع و رخدادهای متعدد به آن متوقف نمیشود و جریانات و رخدادها آنقدر عظیم و جوشان و زنده هستند که به یک هویت جاری در متن جامعه و در امتداد زمان تبدیل میشوند. در واقع حوادث آنقدر موثر و دارای امتداد تأثیر زمانی ماندگار و ابدی هستند که قابل فراموش شدن نیستند بلکه به مرور به یک حقایق شکفتهتر، رشد یابنده و بالنده تبدیل می شود. به عنوان مثال حادثه عاشورای سال ۶۱ هجری اگر چه در مقیاس زمان کوتاه بود و در وسعت جغرافیا به ظاهر محدود؛ اما آثار معنوی آن صدها سال است که اعماق وجود انسانهای آزادی خواه عالم و محبان اهل بیت (ع) تحت تاثیر معنوی خود قرار میدهد و چنان به عنوان یکی از عظیم ترین محرکهای تولید یک فرهنگ ناب منحصر به فرد تلقی میشود که میتواند در آدم تحولات عظیمی را با تکیه بر آن انجام دهد.اما شخصیتها در تاریخ اینگونه هستند که گاه زنده میمانند یعنی میدان تأثیر و جاذبه عظیم تمام ناشدنی ایجاد میکنند و معارفی که بوجود میآورند و ارزشهایی که میآفرینند و اعتقاداتی که خلق میکنند اینها الی الابد در کالبد جوامع تکثیر میشوند.
سرلشکر سلامی یادآور شد: دفاع مقدس از این دست حوادث است یعنی ماجرایی که درست است در یک مقطع هشت ساله اتقاق افتاد ولی این جریان عظیم در آن ۸ سال متوقف نمانده است به این دلیل که دفاع مقدس با هیچ جنگ ماقبل خود قابل مقایسه نیست. الگوبرداری از هیچ حادثه ما قبل خود نکرده است و همه خصوصیات آن متعلق به خود همان جنگ است. همه معارفی که در آن فضا رشد کرد و متبلور شد دقیقا متعلق به همان شرایط است و گزارههایی که در جهان در مواجهه با قدرتها ایجاد کرد دقیقا به همان فضا مربوط میشود و به عنوان دفاع مقدس یک باور و اعتقاد و تفکر و اندیشه و نظریه جدید به همه جهان عرصه کرده است.
وی افزود: چگونه میتوان بر ائتلاف و صورت بندی همه قدرتهای بزرگ و مسلط جهان در اوج نابرابری قدرت علیه کرد. چگونه میتوان در فضای نابرابری قدرت سیاسی، اقتصادی، عملیات روانی، اطلاعاتی، سخت افزارهای نظامی و نابرابری قدرت فنی و علمی و صنعتی، قدرت به ظاهر ضعیف تر بر قدرت به ظاهر قوی تر غلبه کند.
سرلشکر سلامی با اشاره به اینکه فهم تاریخ به برنامهریزیهای دقیق حماسی، معنوی و اعتقادی کمک میکند بیان کرد: آیا میشود نقش انگلیس را در کشورما نادیده گرفت؟ یا غارت نفتمان را توسط انگلیس میتوان نادیده گرفت؟ آیا سیاستهای امروز انگلیس و سیاستمدارانشان همان راهی را در پی نگرفتهاند که چرچیل در نظر داشت! اگر جوانان ما تاریخ را بدانند به نقش سیاستمداران امروز آنها پیخواهند برد و تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت. همچنین این جوانان فریب عملیاتی آمریکا را نخواهند خورد.
وی افزود: هیچ جامعهای از تاریخ خود منقطع نمیشود. حتما باید اینها را در آیینه تاریخ دید. میدانیم دوستان و دشمنان ما چه کسانی هستند و چه کسانی در صدد محو کردن نام کشور ما از جغرافیا هستند. تفکر، آرزو و آرمان شولتز همچنان وجود دارد. باید بدانیم که ملت ایران چگونه پشت رهبر خود ایستاد و با دشمنان مقابله کرد. این مقاومت و ایستادگی باید به نسل آینده بیان شود.
فرمانده کل سپاه تأکید کرد: از دل تاریخ باید راه آینده را جستوجو کرد. در کتاب تاریخ همه چیز روشن است. ما نمیتوانیم بدون شاهدمثال جوانانمان را به مقاومت ترغیب کنیم. سازش، تسلیم و تن دادن به دشمن ضامن سلامتی کشور و عزت و استقلال ما نیست چون آنجا که جوانانمان از تسلیحات دشمن نترسیدند و گامهایشان مستحکمتر شد و پیش رفتند، توانستند با اراده دشمنان مقابله کنند.
وی گفت: مقام معظم رهبری همواره ما را به آگاهی از وقایع دفاع مقدس و انقلاب ترغیب میکنند چون فرهنگ ساز است و اجتناب از طاغوت را به ما یاد میدهد. خاطرات یک رزمنده گاهی الهام آفرین است، اذهان را وسیع میکند و ثبات قدم را رقم میزند. کار ما با دشمنان تمام نشده و فقط موازنه قدرت تغییر کرده است. ما در موقعیت استثنایی از جنگ هستیم و توانستهایم با نگاه به آموزههای دفاع مقدس قدرتی ایجاد کنیم که برای دشمن قابل تصور نیست. این از حکمتهای دفاع مقدس است. ما نوسازی اندیشه، تفکر و قوائد جنگ را داریم و سخت افزارها و نرمافزارها را به روز کردهایم.
سردار سلامی با یادآوری این نکته که آرمانهای قلبی و اعتقادی ما ثابت است و ابزارها نو شدهاند، ادامه داد: مردم ما شخصیتی تسلیم ناپذیر، آگاه و فریب ناپذیر پیدا کردهاند. دشمن روی کاغذ و کلام بسیار فریب کار است و جز قول زور، چیزی نمیگوید ولی ملت ما قدرت تشخیص فریب آنها را دارد چون ملت ما دشمن را در میدان به طور واقعی میشناسد.
وی خاطرنشان کرد: پژوهشگران آگاهی بخش و الهام آفرین هستند. ملت ما با احساس و کریم هم است و جان خود را فدای دیگران میکند و در مقابل آن نمیگرید. داشتن این ویژگیها ملت را شکست ناپذیر میسازد. هرچه دشمن صحنه عوض میکند مردم همان هستند که در امتداد انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بودهاند. امروز جنگ با ابعاد وسیع و خطرناکتر ایجاد شده است اما مردم با همان صبر ایستادهاند. دشمن در این جنگ همه ابزارهای خود را به کار گرفته است. تحریم و فشار اقتصادی، تهاجم فرهنگی و جنگ روانی در تمامی ابعاد سیاسی و اجتماعی از ابزارهای دشمن هستند، اما نمیتواند تاثیر قابل توجهی داشته باشند فقط زحمت مردم ما را زیاد میکند. دشمنان را خوب معرفی کنید. نباید به گونهای باشد که جوانی، جای دوست و دشمن را عوض کند. معیارهای آگاهی بخش را با کار پژوهشی انجام بدهید که یکی از بزرگترین زمینههایی جهاد ما است. تشکر میکنم از پژوهشگران که باعث رشد فرهنگی جامعه ما هستند.