روز گذشته، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود از افزایش ذخایر اورانیوم غنیشده ۶۰ درصدی ایران در هفتههای گذشته خبر داد.
بر همین اساس، تروئیکای اروپا و آمریکا طی نامهای خواستار تصویب قطعنامه جدید شورای حکام آژانس علیه ایران شدند.
دیاکوحسینی، تحلیلگر بین الملل صدور قطعنامه علیه ایران را جدی دانست و به قرن نو گفت: امید اروپایی ها به احیای برجام قوی بود و بر همین اساس در زمان ترامپ کمی از آمریکا فاصله گرفت و در دولت بایدن نیز نقش میانجی بودن را بازی کرد اما، به دلیل همین شکاف نظری ایجاد شده نقش سازنده و میانجی اروپا نیز به پایان رسیده است.
فشار روی دولت بایدن بیشتر خواهد شد
دیاکو حسینی، تحلیلگر مسائل بین الملل، با اشاره به تاثیر انتخابات آمریکا و اسرائیل روی مذاکرات برجام گفت: با توجه به انتخابات آمریکا، جمهوری خواهان در مجلس نمایندگان پیشتاز هستند و فکر می کنم یک مقداری روی دولت بایدن فشار بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنان دولت آمریکا ابزارهای قانونی برای انجام مذاکرات برجام را در اختیار دارد و با توجه به تغییر کنگره، این انتظار وجود دارد که جمهوری خواهان و مخالفان برجام، از ابزارهای مختلف قانون گذاری برای جلوگیری از امضای توافق و سنگ اندازی در مسیر توافق استفاده کنند.
کار برجام سخت تر می شود اگر…
این تحلیل گر مسائل بین الملل با اشاره به نزدیک بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و وعده بایدن درباره برجام گفت: همچنین اگر دولت بایدن نتواند اثبات کند که توافق طولانی تر و قوی تری ایجاد کرده و از ان دفاع کند، کار برجام سخت تر می شود.
احتمال رسیدن به توافق کمتر شده
دیاکو حسینی گفت: برهمین اساس، شاهد آن خواهیم بود که انعطاف دولت بایدن در مذاکرات کمتر شده و امتیاز کمتری را به ایران می دهد. از سوی دیگر نیز نتانیاهو در حال تشکیل دولت است و مانند همیشه تلاش می کند که توافقی بین ایران و آمریکا ایجاد نشود. در این راه نیز با توجه به حضور جمهوری خواهان و مخالفان برجام در کنگره همکاری با او بیشتر خواهد شد.
وی گفت: در مقایسه با ۶ یا ۷ ماه پیش، شرایط حفظ و احیای برجام سخت شده و احتمال رسیدن به توافق کم شده است.
نقش میانجی گری اروپا به پایان رسیده است
حسینی همچنین با اشاره به درخواست تروئیکای اروپا و آمریکا برای صدور قطعنامه علیه ایران گفت: همزمان با تحولات برجام و نا امیدی غرب از آن، از یک سو ناآرامی های ایران و افکار عمومی، از سویی دیگر ادعاها و برداشت ها درباره همکاری نظامی ایران و روسیه یک شکاف نظری را در اروپا ایجاد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: امید اروپایی ها به احیای برجام قوی بود و بر همین اساس در زمان ترامپ کمی از آمریکا فاصله گرفت و در دولت بایدن نیز نقش میانجی بودن را بازی کرد اما، به دلیل همین شکاف نظری ایجاد شده نقش سازنده و میانجی اروپا نیز به پایان رسیده است. به همین دلیل، احتمال صدر قطعنامه علیه جدی است.