۱۸ پرونده رقم عوارض شان بالای ۲۰۰ میلیارد است پرونده هایی که اگر فردا در صحن شورا لایحه «اصلاح مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» بدون تغییر و اصلاح به تصویب برسد بیشترین سود را از تخفیف ۴۰ درصدی شهرداری خواهند کرد .
در جلسه هفته گذشته شورای شهر تهران کلیات لایحه «اصلاح مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران»به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید . لایحه ای که برخی از اعضای شورای شهر تهران آن را رانت بزرگ شهرداری به عده ای خاص توصیف می کردند . مدافعان لایحه تلاش داشتند تأخیر در تصویب این لایحه را مساوی با قفلشدن ساختوساز در شهر عنوان کنند و تأکید کنند سازندگان یا فعالان اقتصادی را نباید متخلف یا رانتخوار دانست. آنها به مخالفان این لایحه هشدار میدادند اگر به سازندگان سخت بگیرند، آنها سرمایههای خود را به کشورهای همسایه یا شهرهای شمالی منتقل میکنند. معاون شهردار تهران هم در جریان دفاع از این لایحه گفت که پروژههای شهر تهران با پول هزار سازنده رونق میگیرد که آنها هم رغبتی برای گرفتن پروانه نداشتهاند.
حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران درجریان دفاع از این لایحه گفت که کسانی که پول اصلی به شهرداری میدهند و موجب رونق پروژهها میشوند، هزار نفر هستند و این هزار نفر هم حالا نمیآیند و پروانه نمیگیرند و جالب است که بدانید در برخی مناطق شمالی تهران در هفتماهه گذشته ۶۷ یا ۷۰ پروانه صادر شده و کل پروانهها به سه هزار پروانه میرسد.
نکته ای که صارمی به آن اشاره می کند موضوعی است که در زمان دیدار رییس سازمان بازرسی شهرداری با تعدادی از سازندگان بزرگ ، فعالان حوزه شهری به آن اعتراض کردند . آن زمان وقتی خبر این دیدار در سایت بولتن نیوز منتشر شد منتقدان نوشتند که «زمانی تهران شهرداری داشت که میگفت شهر را با ۲۵ سرمایهگذار اداره میکنم.مدیریت شهری کنونی هم به نظر دست به دامن همین ایده شده و میخواهد مشکلاتش را با سرمایهگذاران و شهرفروشی حل کند.ایدهای خطرناک که آثارش در کوتاه مدت دیده نمیشود و زمانی خودش را نشان میدهد که خیلی دیر است…»
در خبر بولتن نیوز آمده بود که رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران در یک نشست لاکچری با گزیده ای از لاکچری سازان تهران به طور گزینشی و در اماکن لاکچری دیدار و پای سخنان آنها نشسته است .