رئيس اتحاديه دارندگان انبارهاي کالا هاي تجاري و بازرگاني، سراها و سردخانه هاي گفت: در راستاي انبارداري هوشمند، حدود ۸۰ درصد تکنولوژي و فناوري در اين صنف به طور کامل از متخصصان و توليدکنندگان دستگاهها و تجهيزات ايراني استفاده مي شود.
عبدالله عامري، رئيس اتحاديه دارندگان انبارهاي کالاهاي تجاري و بازرگاني، سراها و سردخانه هاي تهران گفت: در سردخانه ها براي نگهداري کالاهاي فسادپذير نياز به استفاده از تکنولوژي هر روز افزايش مي يابد و اين بخش از صنعت کشور نياز به ارتقاء دستگاه هاي مورد نياز در اين صنف دارد تا حدي که بيش از ۸۰ درصد دانش فني مورداستفاده در سردخانه ها از بازار داخل تأمين مي شود.
وي افزود: مکانيزه کردن انبارها موضوع مهمي در توسعه اقتصاد و شرايط توزيع کالا در بازارهاي داخل و صادرات است. به منظور بهبود کيفيت نگهداري کالاهاي فسادپذير نياز به به روزرساني تجهيزات مورداستفاده در سردخانه ها افزايش يافته است و اين مهم با توجه به ظرفيت شرکت هاي دانش بنيان به همين منظور تلاش داريم تا از تکنولوژي هاي جديد در سردخانه ها استفاده کنيم. مکانيزه کردن انبار به اين معني است که تمام فرآيندهاي انبار از جمله ورود کالا به داخل انبار، انباشت، خروج کالا و … با کمترين دخالت نيروي انساني انجام شود. امروزه سيستم هاي انبار مکانيزه انجام کارهاي فيزيکي تکراري را به طور کلي از بين مي برد و با سهولت بيشتر اقدام به انبارداري کالاهاي ضروري مي شود.
به گفته عامري؛ علم نگهداري کالاهاي فسادپذير در سراسر دنيا در حال افزايش است چراکه از گوشه و کنار دنيا موادغذايي و ساير مواد مصرفي در حال تبادل است و در اين بين نگهداري اين کالاها در اولويت قرار گرفته است. از اين رو شرکت هاي دانش بنيان با ورود به اين بخش توانسته اند انبارداري را در حد مدرن ظرفيت سازي کنند.
او تصريح داشت: امروزه در هر انبار نوين، هر ابزاري که فرايندهاي موجود در انبار را تسهيل کند، يک مزيت بزرگ محسوب مي شود چراکه در انبار هوشمند يا انبار نوين، خطا و مغايرت به حداقل مي رسد، فرايندها تسريع مي شوند، انبار در بالاترين ميزان بهره وري خود قرار مي گيرد.
استفاده از ظرفيت سردخانه ها
رئيس اتحاديه دارندگان انبار کالاهاي تجاري و بازرگاني، سراها و سردخانه هاي تهران با اشاره به اهميت سردخانه ها در نگهداري کالا اظهار کرد: در سال جاري ميزان استفاده از ظرفيت سردخانه ها به حداقل رسيده است، زيرا بازار با کاهش واردات کالاهاي مصرفي و فسادپذير مواجه شده است از اين رو فعالان اين بخش سعي بر حفظ بازار و ارتقاء دستگاه ها دارند اما با توجه به رکود امکان ظرفيت سازي در اين بخش به حداقل رسيده است.
وي درباره تعداد واحدهاي فعال در صنف دارندگان انبار کالاهاي تجاري و بازرگاني، سراها و سردخانه ها گفت: در حال حاضر ۴۰۰ واحد داراي پروانه کسب در اين صنف مشغول به فعاليت هستند. آماري از واحدهاي صنفي فاقد مجوز نداريم، زيرا اگر اطلاعاتي از فعاليت آنها داشته باشيم اقدامات لازم جهت ورود صاحب صنف به چرخه قانوني فعاليت انجام مي دهيم.
عامري درباره مشکلات فعالان اين صنف تصريح کرد: يکي از معضلات ما درباره اجاره بهاء انبارهاست. بيش از ۹۰ درصد انبارهاي فعال در اين صنف اجارهاي هستند. تعيين اجاره بهاء بالا از دغدغه هاي اصلي بازار انبارهاست.
رئيس اتحاديه دارندگان انبار کالاهاي تجاري و بازرگاني، سراها و سردخانه ها ادامه داد: از ديگر چالش هايي که فعالان صنف با آن مواجه هستند به ميزان ماليات تعيين شده از سوي سازمان امور مالياتي مرتبط است.
وي خاطرنشان کرد: به رغم سخنراني هاي مسئولان سازمان امور مالياتي درباره شرايط مساعد تعيين ماليات براي فعالان صنفي بايد گفت که ماليات اصناف تطابقي با درآمدهاي آنها ندارد.