مطالعات اخیر محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد مصرف گوجی بری خشک از انحطاط ماکولای مرتبط با سن پیشگیری میکند و رنگدانههای محافظ چشم را افزایش میدهد.
به گزارش«خانه روشن»به نقل از بهداشت نیوز؛دژنراسیون ماکولا یا انحطاط ماکولا (بخشی از شبکیه)، یکی از شایعترین بیماریهای چشمی است که باعث میشود فرد با افزایش سن دید متمرکز خود را از دست بدهد و انجام فعالیت هایی مانند مطالعه و رانندگی غیر ممکن شود.
ماکولا یک ناحیه کوچک در شبکیه است که مسئول بینایی مرکزی محسوب میشود و باعث میشود چشم قادر به دیدن جزییات باشد.
تاری تصاویر، مشاهده مناطق تیره و اعوجاج در دید مرکزی مهمترین علایم انحطاط ماکولای مرتبط یا افزایش سن (AMD) هستند.
مطالعات جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهد مصرف گوجی بری خشک از AMD پیشگیری میکند. در این مطالعه رنگدانههای محافظ چشم داوطلبانی که به مدت ۹۰ روز، پنج روز در هفته یک مشت گوجی بری خشک مصرف کردند، افزایش یافت.
این رنگدانهها لوتئین و زاگزانتین هستند که نور آبی مضر را فیلتر میکنند و محافظت آنتیاکسیدانی ایجاد میکنند. از طرفی این دو رنگدانه نقش محافظتی از چشم دارند. هرچه میزان این دو رنگدانه در شبکیه بیشتر باشد، چشمان سالمتر خواهند بود.
انحطاط ماکولا مهمترین علت نابینایی در سالمندان است و حدود ۱۷۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند.
در مورد گوجی بری بیشتر بدانیم
گوجی بری با نام علمی Lycium barbarum شناخته میشود و بومی آسیاست و بیش از دو هزار سال است که به عنوان یک گیاه دارویی و مکمل غذایی استفاده میشود. این میوه خوشمزه و خوشرنگ که در ایران نیز کشت میشود، مملو از آنتی اکسیدان و ویتامین و مواد معدنی است و میتواند به عنوان چای، دمنوش، پودر و به صورت خشک مورد استفاده قرار گیرد.
برخی از مهمترین خواص گوجی بری عبارتند از :
– سیستم ایمنی را تقویت میکند.
– خاصیت ضد التهابی دارد.
– خاصیت ضد سرطانی دارد.
– در سلامت پوست نقش دارد.
– قند خون را تثبیت میکند و در پیشگیری از دیابت موثر است.
– در بهبود خلق و خو موثر است.
– خاصیت ضد افسردگی دارد.
– با استرس مبارزه میکند.
– در سلامت کبد نقش دارد.
نتایج این مطالعه در نشریه Nutrients منتشر شده است.