پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

یکشنبه , ۱۳ آبان ۱۴۰۳

http://khaneroshan.ir/?p=53826

یارانه معیشتی جدید در حساب ها

یارانه معیشتی جدید در حساب ها روز جهانی گرامیداشت افراد دارای معلولیت شنوایی هرساله در آخرین یکشنبه ماه سپتامبر برگزار می‌شود که امسال مصادف با ۲ مهرماه  است که به دلیل اهمیت توجه دادن جامعه به این عزیزان مراسمی طی یک هفته از دوم مهرماه تا هشتم همین ماه برگزار خواهد شد و این هفته فرصتی است تا موضوعات و چالش‌های پیش روی جامعه ناشنوایان و سخت شنوایان طرح شده و جامعه را نسبت به آنها آگاه کنند.

از دیگر اهداف این روز برجسته کردن تجربیات منحصر به فرد افراد ناشنوا از فرهنگ های مختلف اقصی نقاط دنیاست. در این روز طی رویدادهای گوناگون بر اهمیت مشارکت ناشنوایان در جامعه تاکید کرده و به دیگران یادآوری می‌شود که ناشنوایی برابر با ناتوانی نبوده بلکه روش متفاوتی است از تجربه زندگی در دنیا .نکته حائز اهمیت اینکه طی آگاهسازی جامعه سعی شده است عبارت «کر ولال» از واژگان معلولیت شنوایی حذف شود.

یارانه معیشتی جدید در حساب ها

مسأله حائز اهمیت آن است که باید بدانیم ۲۵درصد ناشنوایی‌ها، به دلایل ناشناخته رخ می دهد، ۵۰ درصد ژنتیک و ۲۵درصد نیز در اثر بیماری هایی مانند زردی، بیماری های مادر در حین بارداری و مسائل هنگام زایمان رخ می دهد.

سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان حمایتی، نقش مهمی در حمایت از معلولان به ویژه افراد ناشنوا و کم شنوا را ایفا کرده است، اقدامات و حمایت های این سازمان در جهت حمایت موثر در زندگی روزمره ناشنوایان را می توانید در نمودار زیر ببینید:

بررسی درصد معلولیت ناشنوایان

سازمان بهزیستی، کودکان معلول را هر ۲ سال یکبار و بزرگسال ومعلولیتهای غیر پیشرفته را هر ۵ تا ۱۰ سال را به منظور بررسی وضعیت معلولیت در کمیسیون‌های تخصصی مربوطه قرار می دهند و با ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی به خانواده و کودک دارای اختلالات ناشنوایی تلاش می کند تا بسترهای لازم برای بهبود وضعیت کودک آماده شود.

سازمان بهزیستی در حال حاضر ۱۱۸ مرکز روزانه آموزشی توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در کشور دارد که ظرفیت آنها بیش از ۶هزار نفر است و بیش از ۵هزار نفر از آن مراکز خدمت گرفته اند و ۵هزار نفر نیز از سوی سازمان بهزیستی یارانه می گیرند.

تمام کودکان بهره مند از خدمات مراکز فوق به صورت ۱۰۰ درصدی از پوشش یارانه برخوردار بوده و میزان کمک هزینه (یارانه) پرداختی از سوی سازمان به ازای هر کودک به مراکز مذکور بین ۲.۲۷۰.۰۰۰ تا ۲.۵۶۰.۰۰۰ تومان در ماه (متناسب با درجه ارزشیابی مرکز) است.

ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی در قالب  مراکز توانبخشی حرفه ای بالای ۱۵ سال و  ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به توانخواهان کم شنوا و ناشنوا در قالب  کارگاه های تولیدی حمایتی از دیگر خدمات بهزیستی به افراد دارای اختلال ناشنوایی است.

اشتغال افراد دارای معلولیت در کارگاه‌ها

دفتر امور توانبخشی آموزشی،حرفه ای و توانپزشکی برای توانخواهان کم شنوا و ناشنوا پس ازطی دوره های آموزش حرفه ای در مراکز حرفه آموزی شرایط حضور در کارگاه های تولیدی حمایتی را فراهم آورده است تا توانخواهان بتوانند با استقلال نسبی در انجام قسمتی از یک حرفه توانایی کسب شده و بالقوه خویش را در راستای تولید یا ارایه خدمت به کار گرفته و با حضور در کارگاه های تولیدی حمایتی در این زمینه موفق گردند.

طی سال ۱۴۰۱ تعداد۳۳۵ نفر افراد دارای معلولیت شنوایی از خدمات کارگاههای تولیدی حمایتی بهره مند شده اند.

ارائه خدمات کاریابی و اشتغال به توانخواهان کم شنوا و ناشنوا در قالب مراکز پشتیبانی شغلی

مراکز پشتیبانی شغلی که با هدف تسهیل شرایط دستیابی به شغل پایدار توانخواهان کم شنوا و ناشنوا و به عنوان مؤسسه مجری در برقراری ارتباط با کارفرما و نظارت بر روند بکارگیری توانخواهان اقدام می‌کند. یکی از برنامه های دفتر مراکز توانبخشی روزانه و توانپزشکی بهزیستی کشوربا هدف استفاده از حداقل توان افراد کو شنوا و ناشنوا جهت ایجاد شغل شایسته وایجاد انگیزه و ارتقاء کیفیت زندگی این افراد می باشد.این مراکز با استخدام افرادی تحت عنوان مربی شغلی (J.C) مبادرت به ایجاد اشتغال برای توانخواهان می نماید. طی سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۳۲ فرد دارای معلولیت شنوایی از این مراکز خدمت گرفته اند.

تسهیلگری اشتغال ۷۰۴۰ نفر از ناشنوایان در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۶۵نفر از گروه هدف مذکور در ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۲ از طرق مختلف از جمله پرداخت تسهیلات اشـتغالزایی، پرداخت مشوقهای حمایتی، مشاغل خانگی، تعاونیها، گروههای همیار و… محقق شده است.

تامین وسایل کمک توانبخشی

۲۰درصد از اعتبار وسایل کمک توانبخشی به مبلغ ۴۴۵.۱۵۴ میلیون ریال در سال ۱۴۰۱ به افراد دارای معلولیت شنوایی اختصاص یافته است.

تعداد کل وسایل کمک شنوایی در سال ۱۴۰۱

درحال حاضر تعداد۵۹۸۱نفر پشت نوبت خدمات بوده که انتظار میرود تا پایان سال جاری به صفر برسد.

کاشت حلزون شنوایی

از سال ۸۶ اعتبار قابل توجهی با پیگیری های به عمل آمده به امر کاشت حلزون اختصاص یافت که جهت  کاشت حلزون و تعمیر و تعویض هزینه می‌شود. تعداد ۲۵۰۰ نفر در سال ۱۴۰۱ توانستند از مساعدت مالی سازمان و توانبخشی بعد از عمل کاشت بهره مند شوند.هم چنین در راستای هم افزایی در ارائه خدمات  به افراد نیازمند به کاشت ، (سرانه هر کودک ۶میلیون تومان مشمول حمایت می گردد وسنین ۴تا۶ سال را دربردارد)

برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله زودهنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران

دستاوردها این برنامه را می‌توان این موضوعات دانست:

پوشش حدود ۱۴میلیون  نفر در طول سال های اجرای برنامه ( ازسال ۱۳۸۴ الی ۱۴۰۱)

پوشش بیش از ۹۲ درصد موالید زنده کشور در سال ۱۴۰۱

شناسایی بیش از ۴۰۰۰۰ هزار نفر دارای اختلالات شنوایی از سال ۱۳۸۴ الی ۱۴۰۱

ارائه خدمات غربالگری شنوایی در حدود ۷۰۰ واحد غربالگری شنوایی به صورت ثابت و سیار

استفاده از ظرفیت های بخش غیر دولتی در مراحل غربال، تشخیص و مداخله

کاهش سن تشخیص از ۳ سال به حدود ۱ تا ۵/۱ سال طی ۲-۳ سال اخیر

وجود کارشناسان مجرب و آموزش دیده و علاقمند

پوشش مناطق محروم و روستایی از طریق خرید خدمت از بخش غیردولتی ( در این مناطق خدمات غربالگری رایگان است)

برنامه غربالگری شنوایی سنین ۳ تا ۵ سال

این برنامه از سال ۱۳۹۶ بصورت پایلوت آغاز و در حال حاضر با استفاده از حدود ۲۰۰ دستگاه در کشور در حال اجرا بوده و تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار نفر تحت پوشش برنامه قرار گرفته اند.

تشکیل شبکه ملی ناشنوایان متشکل از مجموعه تشکلهای مردم نهاد فعال در حوزه ناشنوایان در سطح کشور

حمایت از طرح‌ها و برنامه های ملی و استانی شبکه و انجمن‌های استانی به ویژه آموزش زبان اشاره به فراگیران در سطح کشور و نیز تعداد ۶۸۰۰ مورد اعزام مترجم جهت پیگیری رفع نیازهای ارتباطی این عزیزان با مراجع مختلف جامعه به انجام رسیده است.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992