پایگاه خبری اصناف و بازرگانی

چهارشنبه , ۲۸ آذر ۱۴۰۳

http://khaneroshan.ir/?p=29254

«فدرال رزرو، بایدن و چین»

قیمت نفت در روز دوشنبه مقدار اندکی کاهش پیدا کرد. این در حالی است که پس از خبر کاهش تولید اوپک‌پلاس، بهای دو شاخص نفتی برنت و وست‌تگزاس بیشترین افزایش هفتگی از ماه مارس را پشت سر گذاشتند. بایدن نیز برداشت دوباره از ذخایر استراتژیک را برای حمایت از متحدان اروپایی دوباره روی میز گذاشته ‌است. البته به گفته کارشناسان، چشم‌انداز بازار هنوز غبارآلود است و نمی‌توان پیش‌بینی کارشناسی‌شده‌ای ارائه داد؛ اما سه مولفه «افزایش توان دلار، دخالت‌های بایدن در بازار از طریق برداشت از ذخایر استراتژیک و کاهش رشد اقتصادی چین» بیشترین ضربه را به بازار نفت وارد کرده‌اند.

 

صعود در روز تعطیل

پس از پنج روز روند صعودی، روز دوشنبه بازار نفت با روند نزولی روبه‌رو شد. به ‌نظر می‌رسد چشم همه سرمایه‌گذارها به میزان تقاضای چین به عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان دوخته شده ‌است، چشم‌اندازی که نگرانی‌ درباره سقوط تقاضا و رکود جهانی را تشدید کرده ‌است. به گزارش رویترز، برای معاملات تحویل دسامبر، هر بشکه نفت برنت ۹۲دلار معامله شد و بشکه‌های نفت وست‌تگزاس آمریکا برای تحویل نوامبر ۷۹دلار قیمت خورد. داده‌ها حاکی از کاهش فعالیت‌ خدماتی برای اولین بار در چهار ماه گذشته است و بازار هنوز تحت‌تاثیر کووید ۱۹ است. کاهش رشد اقتصاد چین به عنوان دومین مصرف‌کننده نفت جهان نگرانی‌ها بابت رکود اقتصادی ناشی از افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی را افزایش داده‌ است.

 

چشم‌انداز غبارآلود بازار نفت
 استفان اینس، مدیرعامل شرکت اس‌پی‌آی (SPI Asset Management)، به رویترز گفت: «بازار نفت از سه عامل ضعف اقتصادی چین، تشدید سیاست‌های پولی فدرال رزرو و مداخله بایدن ضربه می‌خورد.» او در واکنش به تصمیم هفته گذشته اوپک‌پلاس مبنی بر کاهش تولید روزانه ۲میلیون‌بشکه‌ای احتمال داد ایالات متحده برای کنترل بازار به برداشت بیشتر از ذخایر استراتژیک روی خواهد آورد.» دولت بایدن در واکنش به تصمیم جدید اوپک‌پلاس در حالی برداشت از ذخایر استراتژیک را در مقابل خود قرار داده که از ابتدای بحران انرژی تاکنون نزدیک به ۱۸۰میلیون بشکه نفت از ذخایر محل این منابع برداشت کرده و رقم آن ذخایر در پایین‌ترین حد ۳۵ سال گذشته ‌است؛ به همین سبب انتقادهای زیادی به سمت کاخ سفید روانه شده‌ است.
پس از اعلام توافق اوپک‌پلاس، دو شاخص نفت برنت و وست‌تگزاس آمریکا بیشترین افزایش هفتگی از ماه مارس  را تجربه کردند. کاهش عرضه اوپک‌پلاس بازاری را که به‌شدت محدود شده کوچک‌تر می‌کند، آن هم در حالی که پیش از شروع تحریم‌های روسیه کاهش تولید صورت می‌گیرد. تحریم‌های اتحادیه اروپا بر نفت خام و محصولات نفتی روسیه به ترتیب در ماه دسامبر و فوریه اعمال خواهد شد. هرچند، بدیهی است هنوز ابهامات زیادی در بازار وجود دارد، از جمله اینکه نفت روسیه به دلیل ممنوعیت و تحریم‌های اتحادیه اروپا و سقف قیمتی کشورهای G۷ بر آن، چگونه عرضه خواهد شد. به همین سبب ناظران تصویر کلان چشم‌انداز بازار نفت را «رو به وخامت» توصیف می‌کنند.

» مطالب توصیه شده

» سایت خوان گروه رسانه‌ای هفت اقلیم هنر

© کپی‌رایت ۲۰۲۲, تمامی حقوق متعلق است به گروه رسانه‌ای چکاد است  |  خانه روشن

» میدان بهارستان، کوچه جورکش، بن‌بست طالقانی، پلاک7

»راه‌های ارتباطی: 36915842-021 ؛ 09377397992